LESERINNLEGG:

Støtter Johs. J. Vaags innlegg - skulle tro han jobber i helsevesenet!

Publisert

NB! Trollheimsporten kjenner identiteten til forfatteren av innlegget.

Støtter Johs J. Vaag innlegg i Driva (og Trollheimsporten her) datert 9. november - skulle tro han jobber i helsevesenet!

På hvilket grunnlag kan 19 kommunestyrerepresentanter stemme mot for å åpne sykehjemsplasser og heller ønske flere omsorgsboliger? Vil nok tro disse stemmene ikke kommer fra noen med helsefaglig bakgrunn som har forståelse for hvor viktig en sykehjemsplass kan være for noen for å få dekt sitt omsorgsbehov og oppleve trygghet. Har dere selv tenkt på at dere en dag kan bli syke, gamle og utrygge? Skulle tro at ordfører Margrethe Svinvik som har sykepleierutdanning og gikk fra stillingen som enhetsleder i hjemmesykepleien i 2019 har forståelse for dette?

Langtidspleiende syke ligger hjemme og får avslag på sykehjemsplass gang på gang. Demente som bor hjemme har GPS, dør- og mattealarmer på grunn av vandring både dag og natt. Vil tro at mange av de er utrygge, redde og har behov for enten pårørende eller andre omsorgsinstanser i rundt seg. Dette blir ofte en belastning for pårørende som kanskje ikke strekker til med tanke på jobb, familie etc. Har noen av de 19 kommunestyrerepresentantene som stemte mot sykehjemsplasser opplevd lignende på hjemmebane? Neppe!

Hjemmesykepleien gjør en alle tiders jobb, de ansatte går dobbeltvakter, ekstravakter og overtid for å dekke pasientene sine behov så langt det lar seg gjøre. Ettersom jeg har forstått har dette pågått over en lengre periode som setter sine preg på de ansatte. Det skyhøye sykefraværet som tk.no synliggjorde 20. oktober kan være et resultat av det!

Omsorgsboliger dekker snart halve sentrum. Det er hovedhuset over hjemmesykepleien, store deler av bårdshaugen i tillegg til mange eldre i moabrekka, svorkabygget, bunnprisgården, elektrogården og grimsmogården, hvorfor er det da nødvendig med flere omsorgsboliger når det er større behov for sykehjemsplasser? Vi alle forstår at dette til syvende og sist dreier seg om økonomi, men å bruke omtrent en million på å betale på ferdigbehandlede pasienter på sykehuset som ikke får komme på korttidsavdelingen på sykehjemmet på grunn av plassmangel, DET har vi råd til!

Stakkars pasienter som ligger på sykehuset ferdigbehandlet på ukevis på grunn av at Surnadal kommune ikke har plass til vedkommende på sykehjemmet. Og tenk på belastningen til pårørende som kanskje må kjøre t/r til sykehuset flere ganger i uka for å besøke sin kjære. Er det sånn vi vil ha det i Surnadal? De gamle som har formet store deler av bygda vår, fortjener virkelig et bedre tilbud enn det vi har i dag! Få opp øynene, nå må det gjøres noe!

Mvh en frustert innbygger fra Surnadal kommune.

Powered by Labrador CMS