LESERINNLEGG:

Portrettbilde
Knut Arne Fiske Pedersen

Til alle surnadalinger -
Bruk stemmeretten!

Mandag 11. september går vi til urnene og stemmer på partiet og politikerne som vi ønsker skal styre Surnadal de neste fire årene. Mange har allerede forhåndsstemt eller skal forhåndsstemme. Det viktigste er at du bruker stemmeretten din.

Ved forrige kommunevalg i 2019 stemte 64 % av alle stemmeberettigede i Surnadal. Jeg synes det er en lav valgdeltagelse. Frammøteprosenten bør være høyere, både for å verne om demokratiet og for sikre at kommunestyret reflekterer befolkningen.

Hver stemme er viktig og kan være helt avgjørende for om et parti blir representert i kommunestyret eller ikke. Marginene gjorde at KrF ikke ble representert i kommunestyret ved forrige valg, hvor et par ekstra stemmer hadde sikret et mandat.

Stemmerett er ingen selvfølge. Grunnloven av 1814 gav blant annet kun stemmerett til borgere som var menn, over 25 år og som hadde eiendom. I dag er heldigvis stemmeretten lik for alle over 18 år eller som fyller 18 år i løpet av valgåret, uavhengig av kjønn og posisjoner i samfunnet.

I Surnadal stiller sju partier liste og det skal derfor være mulig å finne et parti som man er enig med. Hvis man mot formodning ikke ønsker å stemme på noen, bør man stemme likevel. Med en blank stemme sender velgeren et signal til alle politiske parti om at man ikke er enig i politikken som partiene står for. Samtidig viser velgeren sin støtte om demokratiet.

I år er det enkelt å forhåndsstemme i foajeen på Kulturhuset. På valgdagen kan du stemme lokalt i din valgkrets.

Vær med på å påvirke hvordan Surnadal skal styres i de neste fire årene.

Bruk stemmeretten. Godt valg!

Knut Arne Fiske Pedersen
Listekandidat for Surnadal Senterparti

Powered by Labrador CMS