LESERINNLEGG:

Geir Allan Sæther
Geir Allan Sæther

Dømmende

Publisert Sist oppdatert

Leste innlegget fra Einy Rendal Elgsæther om en forskjellsbehandling fra annen kultur og sport som kirken mener seg utsatt for.

Jeg leser dette slik at det er folk som driver med « festing og bråk og fyll» som har skylden for dette.

Ho er jammen ikke snau, ho Einy, som dømmer hvermannsen, over en lav sko. Under hele pandemien har religiøse tilstelninger vært en utbruddskilde for spredning, akkurat i disse tider er det ett titalls klasser som må i karantene fordi at det har oppstått spredning fra ett møte i ett religiøst møterom. Får håpe at kong alkohol ikke var med i bildet, for jeg leser at det er den utløsende årsak til Einy sin urettferdige tankegang.

Loven er lik for alle, selv kongen og dronningen følger nasjonale pandemiregler uten å dømme.

Det synes jeg også Den Norske Kirkes disipler også skal gjøre. Jeg synger i kor, vi har øvd i lang tid no på framføringer som skal synges til julekonserter i kirken, men det ser ikke lovende ut.

Nei Einy det er ikke mennesker som driver med «festing og bråk og fyll» som er grunnen.

DØM ITJ MÆ DØM ITJ DÆ.

Ha en fredelig julefeiring. Kan bare si at vi feirer Jesu fødsel, de lærde strides fortsatt om hans fødeplass. To alternativ som jeg har vært på i Israel, det ene har medias oppmerksomhet mens det andre passer godt i mitt hode, i en krybbe i en stall.

Rindal 16.11.2020.

Geir Allan Sæther