LESERINNLEGG:

Tre mennesker står ved siden av hverandre.
Trude Enoksen, Jan Henrik Moen og Gøran Bolme.

Grendeskolene gir liv og
leven i hele kommunen!

For dere som ikke ser problemet med å legge ned en grendeskole, så vil vi forsøke å forklare hvorfor vi fortsetter å mase om dette, selv når alle parti sier det ikke skal legges ned noen skoler i kommende periode.

Først av alt må vi presisere på det sterkeste at dette er ikke et anti-sentrum og Skei-innlegg. Dette er et innlegg for å vise at vi trenger liv og leven i hele kommunen og i dette eksempelet bruker vi Øvre Surnadal.

Vi som skriver dette innlegget, er alle småbarnsforeldre med til sammen sju fremtidshåp i Mo barnehage. Vi vil benytte anledningen til å si: Du verden for en god jobb de ansatte her gjør hver dag! Vi mener de ansatte her, selv om flesteparten ikke er Mo-gardinger, har forstått det vi mener er essensen av viktigheten med grendeskolene med tilhørende barnehage. De er ut på tur i Øver Surndals-natur og lærer om hva som vokser og lever her, de er på jevnlige besøk på gårder i nærområdet hvor de lærer og ser hvilke dyr som finnes på gårdene her i grenda. De besøker bedrifter i Øvre Surnadal for å se og lære hva de jobber med her. De besøker aktivitetstilbud i Øvre Surnadal for å leke og ha det artig. Det er dette som heter lokale læreplaner og det er det som gjør en Øver Surnadaling til en Øver Surnadaling. Akkurat det samme skjer på de andre grendeskolene.

Det er dette vi snakker om hver gang det dukker opp spørsmål om skolestruktur. All denne lokale kunnskapen, den lokale leken og de lokale mulighetene hadde de ikke fått mulighet til hvis de fra 1. klasse må ta bussen ut av grenda.

Vi synes det er så viktig at alle de små hodene får tenke at det finnes da muligheter her i grenda, at de små øynene får se hvor fint det er her de vokser opp og de små ørene får høre Øvre Surnadal nok til at det blir et ord å være stolt av. Samme hvor du kommer fra i kommunen er dette definisjonen på identitet og bolyst og det går rykter om at det er ganske viktig.

En grendeskole er definisjonen på det som skaper liv, identitet og fremtidshåp i grendene. Dette må vi snakke om, og spesielt nå i «gode» tider når alle parti sier at skolestrukturen skal bestå. I «dårlige tider» kan det være for seint å mobilisere. Et faktum er nok også at skolestrukturen i kommende periode er sikret grunnet kapasitetsproblemer på SUBUS. Selv om det er fulle hus på SUBUS i dag kan det ikke være slik at det blir spørsmål om skolestruktur straks det blir noen ledige seter på SUBUS. Det sliter på lokalbefolkningen og er en usikkerhet som både barn og voksne bør være foruten.

Vi i Surnadal Senterparti vil alltid stå opp for grendeskolene. Grendeskolene gir lys i hus, nye muligheter, barnelatter på lekeplassene, barn i løypa, korpsuniformer, fotballkamper, ungdomsleven om kveldene og møtearenaer for voksne.

Surnadal Senterparti er for fart og leven i hele kommunen, hele tiden!

Gøran Bolme
Jan Henrik Moen
Trude Enoksen

Listekandidater for Surnadal Senterparti

Powered by Labrador CMS