En kvinne i skiklær smiler til kameraet
Berit Mogstad gikk et nytt bra løp da hun ble nummer fire på tremila i NM på fredag.

Berits aller beste NM

Publisert

Berit Mogstad var både kjempefornøyd, og litt skuffet da hun fredag ettermiddag forlot langrennarenaen på Tolga. Fornøyd med at hun hadde oppnådd sine aller beste plasseringer noensinne.

Litt skuffet over at det gikk litt tyngre enn hun håpte på under fredagens 30-kilometer. Det var den distansen Surnadal-jenta hadde størst forhåpninger til da hun kom til Tolga. For tremil klassisk har som oftest vært en bedre distanse enn fem kilometer klassisk. Derfor var det litt overraskende at 29-åringen gjorde det bedre der enn på den korteste distansen i norgesmesterskapet.

-Jeg følte meg mye piggere på femkilometeren enn jeg gjorde på torsdag. Det var også forholdsvis langt opp til pallen. Sånn sett er det greit at jeg blir nummer fire i dag. Det var litt mer kjedelig å se at jeg var så nært medalje da det ble femteplass på femkilometeren. Men jeg gikk et bra løp og slo mange landslagsløpere. Jeg føler det er viktig å glede seg over det, sa Berit.

Var veldig nær medalje

Fremgangsrik langrennsløper som ikke la skjul på at hun veldig gjerne skulle hatt med seg en medalje fra Tolga. For det mangler en individuell NM-medalje i den voksende premiesamlingen. Berit har stafettmedaljer med Strindheim i forskjellige valører. Senest i fjor kunne hun juble over det. Både Berit og Alise Einmo var viktige bidragsytere til at det ble stafettgull i Harstad.

-Det var i utgangspunktet flere motbakker og ei løype som passet meg bedre på tremila. Derfor var det litt overraskende at jeg skulle bite bedre fra meg i en trase som i utgangspunktet ikke passet meg så bra. Jeg var forberedt på at det kom til å gå tungt i norgesmesterskapet, ettersom jeg ikke har vært i min beste form på trening i det siste. Men det løsnet heldigvis rett før NM, sa Berit.

Har lyst på Skarverennet

Fredag kveld var hun klar for NM-bankett. Hun ser ikke for seg at det blir lange treningsturer i helga. Men har lyst til å konkurrere mer selv om det ikke er flere større renn igjen. Det kan bli aktuelt å reise til Geilo for å gå Skarverennet. Det har hun ikke gått, og det frister å gå flere renn når formen er så bra.

-Jeg får ta en vurdering på dette etter hvert. For mitt vedkommende har det blitt en kortere og mer amputert sesong enn jeg så for meg. Derfor er konkurranselysten fortsatt stor, sa Berit som kan komme til å konkurrere mer i april, før hun eventuelt slipper seg ned i noen uker.

Powered by Labrador CMS