Langrenn:

En ung mann med startnummert på brystet som går fort i et skirenn.
KJEMPESESONG: Olav Fugelsøy har hatt en kjempesesong i langrennssporet.

Olav har vunnet fire norgescuprenn - og har hatt en kjempesesong i vinter

Publisert Sist oppdatert

Olav Fugelsøy har hatt en kjempesesong i langrennssporet. Det har blitt hele fire norgescupseire på 16-åringen i vinter. Den femte var innen rekkevidde da det ble annenplass i norgescupfinalen på Tolga.

Olav dro til i den siste motbakken og fikk en luke på samtlige konkurrenter som var med da avgjørelsen falt. Men det var en løper som bare noen få meter bak. Det skulle vise seg at han var sterkest på oppløpet. Dermed ble det annenplass på Fugelsøy. Den 2006-modellen som har vunnet klart flest norgescuprenn i vinter, mente han skulle ha rykket mye tidligere, enn det han gjorde på Tolga.

- Jeg kan ikke være misfornøyd med annenplass, selv om jeg veldig gjerne skulle ha stått øverst på seierspallen. Denne var jeg ikke sterk nok til det, sa Fugelsøy som har tatt juniornivået med storm denne vinteren.

Olav som går det første året på skigymnaset på Heimdal, er ærlig på at det har gått bedre enn det han så for seg før sesongstart. Selv om han hadde forventninger til det som skulle bli hans aller første sesong på juniornivå.

Gikk fort i Holmenkollen

Olav Fugelsøy oppnådde også gode plasseringer det siste året han gikk på ungdomsskolen. Blant annet de to helgene hvor han konkurrerte i selveste Holmenkollen. Der ble det medaljer i Hovedlandsrennet for 15 og 16-åringer. Arrangementet som har status som norsk mesterskap for denne aldersgruppen.

Han gikk også en kjempeetappe for Sør-Trøndelag i Kong Haralds Ungdomsstafett. Den målbevisste tenåringen beviste i Holmenkollen-løypene at han er blant de aller beste i landet på sitt alderstrinn når alt klaffer. I vinter har han hatt fullklaff flere ganger. Olav Fugelsøy er den første nordmøringen i moderne tid som har vunnet fire norgescuprenn i juniorklassen i en og samme sesong. Han var også på pallen i Nordisk Juniorlandskamp i Finland.

Skal jobbe med hurtigheten

- Jeg har hatt en veldig bra sesong. Det blir derfor ikke lett å følge opp dette. På grunn av at jeg var syk og måtte stå over et renn, ble det vanskelig å kapre en topp tre-plassering i sammendraget. Jeg mistet også noen poeng til de tøffeste utfordrerne i sprint. Der har jeg helt klart et forbedringspotensial. Inn mot kommende sesong skal jeg jobbe med å forbedre hurtigheten, sa Fugelsøy da vi pratet med han palmehelga. Da var han på Tolga og klar for norgescupfinale.

Olav behøver ikke lang betenkningstid når han får spørsmål om hva som har vært vinterens høydepunkt. Det er uten tvil juniornorgesmesterskapet i Alta. Et av Norges aller største langrenntalenter prikket inn toppformen da det gjaldt som mest. Olavs aller første junior-NM, vil uansett hva som skjer senere i karrieren, være et av de største øyeblikkene i langrennsammenheng.

Olav utklasset konkurrentene

Olav vant begge distanserennene i landets nordligste fylke. Jevnaldrende som hadde prøvd å prikke inn toppformen kom til kort mot den sterke Surnadal-løperen. Både i fristil og klassisk-rennet vant Fugelsøy med solid margin. Det å få to individuelle gullmedaljer av to mulige i Alta, var både imponerende og stort for en som har store ambisjoner i langrennssporet de neste årene.

- Jeg er på ingen måte lei selv om det har vært en vinter med mange renn og mye reising. Men jeg må innrømme at jeg ser frem til en litt roligere periode nå. I påska vil det ikke bli mange treningsturer med høy puls, sier han som forklarer den store fremgangen med at han har gjort en solid treningsjobb både på skigymnaset på Heimdal, og ikke minst på egen hånd.

Powered by Labrador CMS