Karrierebeste for Berset

Ble nummer 10 i prologen og nummer 17 totalt i Norgescuprennet i klassisk sprint på Gålå fredag.

Publisert Sist oppdatert

Kristoffer Berset imponerte og leverte karrierebeste under den klassiske sprinten på Gålå fredag.

Surnadalingen, som går for Strindheim IL, ble nummer 10 i prologen, bare 3,57 sekunder bak prologvinner Pål Trøan Aune.

Jonas Aasbø fra Surnadal IL endte på 36. plass - 11,61 bak prologvinneren, og 1,35 sekunder bak Vebjørn Moen, som tok den 30. og siste kvartfinaleplassen.

Gjermund Løfald, Rindal IL, ble nummer 41. Løfald endte 13,71 sekunder bak i prologen, og var 3 sekunder og 45 hundredeler unna kvartfinaleplass.

I kvartfinalen ble Kristoffer Berset nummer fire i et tøft heat, der Pål Trøan Aune og Harald Astrup Arnesen - som begge har gått verdenscup for Norge - knep de to første plassene.

Jørgen Lippert tok tredjeplassen, mens Berset ble nummer fire, bare ett sekund bak vinneren. Dermed endte han på en sterk 17. plass totalt.

Finalen ble vunnet av Kasper Stadaas, med Gjøran Tefre og Trøan Aune de to andre pallplassene.

På kvinnesida var Alise Einmo best av de lokale representantene. Strindheim IL-løperen ble nummer 32, 19,33 sekunder bak prologvinner Julie Myhre.

Med det var hun 1,22 sekunder bak Mari Folkvord, som tok 30. plassen - som altså ville gitt kvartfinaleplass.

Ragnhild Mogstad ble nummer 46.

Kristine Stavås Skistad, som ble juniorverdensmester på tilsvarende distanse i Lahti i 2019, vant kvinnenes sprint. Silje Øyre Slind og Kathrine Harsem ble henholdsvis nummer to og tre.