Langrennssprint på Beitostølen:

Kristoffer Berset (t.v.) og Jonas Aasbø i forbindelse med Rindalsrennet 2019.
Kristoffer Berset (t.v.) og Jonas Aasbø i forbindelse med Rindalsrennet 2019.

Tre lokale løpere topp 40 - Berset til kvartfinale

Kristoffer Berset, Jonas Aasbø og Gjermund Løfald ble henholdsvis nummer 24, 33 og 38 under fredagens langrennssprint i klassisk stil på Beitostølen.

Publisert Sist oppdatert

I helga åpner langrennssesongen med klassisk sprint fredag, klassisk intervallstart lørdag og intervallstart i fri teknikk søndag.

Tre lokale utøvere stod på startsstreken under sprinten fredag, og alle tre leverte gode prestasjoner.

Først ut var Gjermund Løfald fra Rindal IL, og med startnummer 28 på brystet gikk han inn til en 38. plass av de 79 startende, 14,23 sekunder bak prologvinner Johannes Høsflot Klæbo.

Løfalds prolog var snaue to sekunder unna å holde til en plass blant de 30 beste, som fikk gå kvartfinaler senere på dagen.

Gjermund Løfald under Rindalrennet 2019.
Gjermund Løfald under Rindalrennet 2019.

Nestemann ut var 21 år gamle Kristoffer Berset fra Surnadal, som nå representerer Strindheim. Han gikk inn til en sterk 24. plass, 11,55 sekunder bak Klæbo, og et snaut sekund foran 30. plassen. Løpet holdt dermed til kvartfinaleplass i Beitosprinten - Bersets andre på rad.

Det gjorde nesten løpet til Jonas Aasbø fra Surnadal IL også. Aasbø ble til slutt nummer 33 i prologen - 79 små hundredeler unna kvartfinaleplass.

Møtte Iversen og Skar i kvartfinalen

I kvartfinalen skulle Berset opp mot flere svært meritterte løpere, som Emil Iversen og Sindre Bjørnestad Skar. Mens Iversen endte opp med å bli disket på grunn av det juryen mente var noen skøytetak i det som var en sprint i klassisk stil, avanserte Bjørnestad Skar som toer i heatet.

Mikael Gunnulfsen fra IF Ørn tok heatseieren, mens Kristoffer Berset endte som nummer fem, 5,55 sekunder bak. Dermed var han drøyt fire og et halvt sekund unna semifinaleplass.

I finalen endte Johannes Høsflot Klæbo opp som seierherre, som så mange ganger før, med Erik Valnes og Håvard Solås Taugbøl på plassene bak.

På kvinnesiden deltok ingen lokale løpere. Her stakk Lotta Udnes Weng av med seieren, mens Ane Appelkvist Stenseth og Anna Svendsen ble henholdsvis nummer to og tre.

Flere lokale med lørdag

Lørdag er det klart for 15 kilometer klassisk for menn og 10 kilometer klassisk for menn. Der er Berset og Løfald blant de 90 som får startplass, mens Aasbø i skrivende stund er blant reservene, i tilfelle forfall.

På startstreken lørdag står også søstrene Berit og Ragnhild Mogstad, samt Alise Einmo. Som Kristoffer Berset, representerer de tre surnadalingene Strindheim.

Powered by Labrador CMS