Kristoffer Berset under Rindalsrennet 2020.

Berset med karrierebeste

Ble nummer 33 på søndagens tremil på Lygna

I helga er landets beste langrennsløpere samlet for å gå Norgescuprenn på Lygna.

Kristoffer Berset fra Surnadal, som går for Strindheim IL, gjorde søndag sitt beste distanserenn i karrieren. På herrenes 30 km fellesstart i klassisk stil gikk han inn til en 33. plass av de 84 startende.

Med det var han ikke mer enn 2.48,2 bak skistjernen Johannes Høsflot Klæbo, som vant løpet, foran Pål Golberg. Klæbo vant også sprinten på fredag, mens Sjur Røthe vant lørdagens 15 km fri teknikk intervallstart.

Johannes Høsflot Klæbo, her under Rindalsrennet 2020, vant både fredagens sprint og søndagens tremil under Norgescuphelga på Lygna.

Erik Valnes, Røthe og Martin Løwstrøm Nyenget utgjorde resten av topp fem søndag, mens kjente navn som Niklas Dyrhaug, Martin Johnsrud Sundby, Simen Hegstad Krüger og Didrik Tønseth ble henholdsvis nummer 8, 9, 10 og 14.

Det var med andre ord knalltøff konkurranse på Lygna, og med sin 33. plass var Berset for eksempel bare sju små sekunder unna Kasper Stadaas på 28. plass.

Med tanke på at hele 28 av de 32 som slo surnadalingen er eldre enn ham, lover Bersets prestasjon på søndagens tøffe tremil svært godt for tida framover.

Strindheim-løperen imponerte også med kvartfinaleplass i fredagens sprint, mens han ble nummer 50 på 15 km fri teknikk lørdag.

Rindal IL-løper Gjermund Løfald, som brøt 15-kilometeren i går, ble nummer 68 tremila søndag, 9.41,8 bak Klæbo.

Gjermund Løfald under Rindalsrennet 2020.

Klokka 13.40 stiller de to søskenparene Berit og Ragnhild Mogstad og Alise og Malin Einmo til start på kvinnenes 15 km fellesstart, også det i klassisk stil. Alle de fire surnadalingene representerer nå Strindheim IL.