Rindølrennet 2024

To menn i fristil langrenn, førstemann i hvit Rindal IL-drakt, nr 2 i grønn NTNU-drakt. Trollheimen i bakgrunnen.
Eirik Løfald, Rindal IL, og Eirik Andreas Mortensbakke, NTNUI, passerer sammen på første runde ved Myrås med flott utsikt til Trollheimen. Her har de passert Karen Hansen Brandvold fra IL Ulvungen, som sammen med de andre som valgte å gå klassisk, startet fra Skogletta 15 minutter før de som går fristil.

Spennende dueller i Rindølrennet

I strålende mars-sol ble det kamp om seieren helt inn til mål i det 30 km lange Rindølrennet. Rindal IL's egne langrennshelter Erik Løfald og Mali Eidnes Bakken gikk til slutt først i mål i sine klasser.

Publisert Sist oppdatert

Det ble lokale seire i både herre- og dameklassen i det 34. Rindølrennet med start og målgang på Skogsletta. Raskest i herrer fristil var Erik Løfald, på tida 01:12:20, mens Mali Eidnes Bakken vant dameklassen på tida 01:16:44.

Bak Erik i herreklassen fulgte Eirik Andreas Mortensbakke, NTNUI, og Wilhelm Iversen, Meldal Sportsklubb. I dameklassen var det surnadalingen Berit Mogstad, som kom inn bare sekundet etter Mali, mens Julie Victoria Berg, Leksvik IL, tok 3. plassen.

Fire skiløpere som går fristil. 1. Dame i blå drakt, 2. dame i rød drakt, 3. mann i sort, lyseblå og hvit drakt, 4. mann i spraglete blå-svart drakt sliter med å henge på.
Mali Eidnes Bakken og Berit Mogstad gikk sammen hele løpet, med Wilhelm Iversen fra Meldal Sportsklubb på bakskia. Her passerer de Myrås i Grønlifeltet på første runden.
Erik og Eirik passerer grillhytta.
Tre skiløpere staker seg mot første nedoverbakke på ei stund.
De to beste i dameklassen, Mali og Berit passerer grillhytta i Furuhaugmarka, som er ett av turmåla der du kan sanke poeng i "Skitrimmen Rindal 2024"
To menn i fristil langrenn, førstemann i hvit Rindal IL-drakt, nr 2 i grønn NTNU-drakt. Honnstadknyken langt i bakgrunnen.
Erik Løfald og Eirik Andreas Mortensbakke på sin 2. runde
Tre skiløpere som går fristil. 1. Dame i blå drakt, 2. dame i rød drakt, 3. mann i sort, lyseblå og hvit drakt.
Mali og Berit passerer Myrås for andre gang.
Målgang på fotballbanen på Skogsletta, oversiktsbilde som viser 8 publikummere og en fotograf ved mållinja.
Vinner Erik Løfald bare 2 sekunder før andremann Eirik Andreas Mortensbakke ved målgang på Skogsletta.
Målgang på fotballbanen på Skogsletta, som viser 2 publikummere og en fotograf ved mållinja. Vinner i blå drakt ser på klokka.
Rindalingen Mali Eidnes Bakken slo surnadalingen Berit Mogstad med bare 1 sekund i mål.
Kollasj med to bilder av de to første i herreklassen og kvinneklassen oppstilt etter målgang.
De to første i både herre og kvinneklassen gikk sammen gjennom hele løpet. Fra venstre: Erik Løfald, Rindal IL, Eirik Andreas Mortensbakke, NTNU, Mali Eidnes Bakken, Rindal IL og surnadalingen Berit Mogstad som går for Strindheim IL.

Det var også klasser i klassisk stil. Her tok Nils Storås, Meldal sportsklubb, seieren foran Leif Trygve Helgetun, Rindal IL, og Morten Sæther Grande, Spillum IL. I dameklassen vant Marit Storås, Meldal Sportsklubb foran Karen Hansen Brandvold, IL Ulvungen.

Mann i blå skidrakt står framfor husa på Skogsletta med skistaver og en saftkopp i handa.
Nils Storås, Meldal Sportsklubb, gikk den 30 km lange løypa raskest i klassisk stil.
skiløper i klassisk stil, blir 'liten' med mange Trollheimsfjell i bakgrunnen.
Leif Trygve Helgetun, Rindal IL, passerer Myrås.
skilper i rød drakt langer ut i sporet, sola gjør at skiløperen lager skygge
Marit Storås, Meldal Sportsklubb, passerer grillhytta i fin klassisk stil.

.

Jente i Rindal IL-drakt og dame i rød skijakke passerer smilende på langrennski. Honnstadknyken i bakgrunnen
Rindølrennet er ikke bare for de som går konkurranse på tid. I år var det 70 trimmere som deltok. Trimmere kunne velge mellom en kort runde på 6 km eller en lenger runde på 18 km. Elida og Målfrid Møkkelgård valgte den lengste runden via Tiuråsen og Grønlifeltet. De ble belønnet med fine løyper og utsikt til Trollheimen i solskinnet.

.

Powered by Labrador CMS