Ei smilende dame i langrennsdrakt. Hun står rolig på ski, med staver i hendene. Det er snø og skiløyper rundt henne.
Ragnhild Mogstad var raskest av alle i årets Rindølrenn.

Ragnhild Mogstad vant Rindølrennet

Publisert

Søndag gikk det tradisjonelle Rindølrennet av stabelen i ganske tett snøvær. Været gjorde sitt til at deltakelsen ikke var den helt store, med 43 deltakere i trimklassen og 10 i konkurranseklassene. Tre av disse stilte i klassisk, og sju i fristil.

Trimmerne kunne velge distanse selv, og mest sannsynlig var det få som valgte det lengste alternativet. Trimmerne kunne også velge å gå løpet på lørdag, eller på mandag.

To menn ut fra start i skirenn. I bakgrunnen står noen flere løpere og funksjonærer.
Starten i konkurranseklassen, klassisk stil.

Deltakerne i konkuranseklassen i klassisk stil ble sendt ut et kvarter før fristil-løperne. I mellomtida ble det enda tettere snøvær, og arrangøren bestemte seg for å kutte ned løpet til en runde, i stedet for to runder. Distansen ble da nesten halvert, til 18 km. Klassisk-løperne fikk beskjed om dette ute i løypa. To snøcootere kjørte ut for å lage bedre forhold for fristil-løperne.

To snøscootere som kjører ei skiløype
Preparering av løypa for fristil-løperne.

Ragnhild Mogstad var den første som kom i mål i fristil-klassen. Hun hadde også dagens beste tid; 1:00:45.

Ragnhild Mogstad er surnadaling, men går for Strindheim IL.

7 skiløpere ut fra start i skirenn. Det snør. Noen funksjonærer i bakgrunnen.
Det snødde tett da starten gikk i fristil-klassen.

Sevat Mestvedthaugen, Hemsedal IL, kom først i mål av alle. Han gikk i klassisk stil, som altså hadde et lite forsprang på fristilsløperne, og passerte målstreken på 1:01:27. Det ble dagens nest raskeste tid, bare slått av Ragnhild Mogstad.

En mann som nærmer seg mål i et skirenn. Det snør.
Sevat Mestvedthaugen mot mål.
To menn som står og prater i snøen. Den ene har skidrakt og ski på beina, og stavene og et sammen foldet startnummer i hendene.
Sevat Mestvedthaugen, vinneren i klassisk-klassen, i prat med Pål Sande fra arrangørklubben etter målgang.
En kvinnelig skiløper mot mål i et skirenn. Det snør.
Ragnhild Mogstad mot mål til dagens beste tid.