Ei ung dame som holder opp en tallerken med brødskiver.
Siden nyttår har Dordi bare spist norskprodusert mat.

Vil spise bare norskprodusert mat i ett år

Nettstedet godt.no skriver om Dordi Boksasp Lerum (21), som har valgt et kosthold som slår et slag for norsk matproduksjon. Hun har nemlig bestemt seg for å være «norsketerianer» i ett år – altså kun spise mat som er produsert i Norge.

– Jeg er oppvokst på gård og er vant til lokal mat med kjøtt fra egne sauer og egg fra egne høner. Jeg synes det er veldig viktig å støtte opp om i hverdagen, nå mer enn noen gang, sier hun.

Fra og med første januar i år bestemte hun seg derfor å kutte ut alt som er importert. Den første måneden har bydd på en del overraskelser.

– Det er noen ting jeg har vært nødt til å kutte ut som jeg ikke har tenkt over at er importert. Men så er det mange norske ting jeg har oppdaget og gjenoppdaget også, så jeg føler egentlig at matrepertoaret mitt har utvidet seg mer enn det har blitt begrenset, sier Dordi til godt.no.

Les mer om saken på godt.no

Dordi bor på Tingvoll, og er fylkestingsrepresentant for Senterpartiet i Møre og Romsdal fylkeskommune.

* Godt.no er en tjeneste fra VG som har som mål å spre matglede, inspirasjon og matkunnskap

Powered by Labrador CMS