Laksefiskeåpningen 2022:

Raskt stigende elv resulterte i lite napp de første timene av sesongen

Publisert

Årets laksefiskesesong er endelig i gang. Dette kunne Gerald Greve hos Brekkøya Camping markere gjennom oppskytingen av den tradisjonelle pinneraketten.

Gerald Greve i det lunta ble tent. Søk dekning!
Gerald Greve i det lunta ble tent. Søk dekning!

Ivrige laksefiskere oppover hele vassdraget kunne med det ta fiskestanga fatt, men nattens fiskeforhold var dessverre ikke optimale.

Mye vann og forandret elv

Kl. 00:30 tok vi turen til Holtesonen, hvor vi tok en prat med eleveeier Øyvind Holte.

Han kunne fortelle at han hadde sett laks i elva tidligere på dagen, mens han gjorde gapahuk og bålplass klar for årets sesong.

Likevel trodde han, i likhet med flere elvekjennere, at laksen trolig ikke kom til å bite noe særlig under nattens forhold. Tungt regnvær noen timer før medførte at elva vokste seg stor på kort tid. Mye, grumsete vann og tykk skodde er ikke ideelle forhold å fiske laks i.

Øyvind Holte holder kontakt med flere av fiskesonene oppover bygda.
Øyvind Holte holder kontakt med flere av fiskesonene oppover bygda.

Mengden vann gjorde det også vanskelig for fiskerne å komme seg frem langs elvebredden. Dette, kombinert med forandringene i elva etter flommen tidligere i år, gjorde at mange av fiskerne gikk på land igjen etter en kort periode, for å heller prøve lykken igjen i morgen tidlig.

20 år i samme høl

På Holtesonen traff vi også to fiskere, der begge har lange tradisjoner fra denne sonen. Terje Nilsen er her for å fiske surnalaks for 22. året på rad, og Henning Jensen er her for 20. året.

(F.v) Henning Jensen og Terje Nilsen.
(F.v) Henning Jensen og Terje Nilsen.

De hadde nettopp kommet opp fra elva da vi kom, og hadde planer om å la fiskestanga stå i noen timer fremover.

- Vi har troa på forholdene i morgen tidlig.

Powered by Labrador CMS