MOTs drømmefond:

Jonas Bævrevoll og Helge Dahlen.
Jonas Bævrevoll og Helge Dahlen.

Fikk oppfylt drømmen om laksefiske

Fredag morgen fikk Jonas Bævrevoll på 9. trinn ved Surnadal barne- og ungdomsskole (SUBUS) seg en stor overraskelse.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere i skoleåret ble MOT-økten «Drømmer» avholdt på 9. trinn på alle MOT-skoler. Her gir de ungdom mulighet til å sende inn sin egen drøm til MOTs drømmefond. Fra nyttår har det vært flere som har fått oppfylt drømmen sin gjennom denne ordningen.

I likhet med andre MOT-skoler hadde alle 9. klassingene ved SUBUS tidligere i skoleåret levert sin søknad med sin drøm til MOTs drømmefond.

Denne fredagen var det igjen klart for å oppfylle en ny drøm. Etter en intens og hemmelig planleggingsperiode blant lærere, foreldre og sponsorer, samlet alle seg på SUBUS, klare for å overraske Jonas Bævrevoll.

"Å fiske laks i Surna"

Fredag morgen hadde 9A ved SUBUS norsk sammen med lærer Kristin Aasgard Langli.

Mot-coacher Eva Sæterbø og Webjørn Holten kom etter hvert inn i klasserommet, og spurte om elevene var klare for at en av dem skulle få oppfylt en drøm.

Etter positiv respons fra elevene, kunne Eva ønske Helge Dahlen velkommen. Helge er ansatt i Elveguiden og driver ellers som kursholder og foredragsholder for Guideline. Han er også kjent som skribent i diverse fiskemagasiner. Han er godt kjent i Surna etter mange år fiske her.

Helge kom til Surnadal denne fredagen for å være med å oppfylle Jonas sin drøm. I MOT- søknaden hadde Jonas nemlig skrevet at hans største drøm var "å fiske laks i Surna".

To drømmer i en

Etter hvert som Helge introduserte seg selv, ble nok Jonas klar over at det muligens var hans drøm som skulle oppfylles denne dagen. Og det var det.

En overveldet Jonas hilser og takker Helge for fiskeutstyret.
En overveldet Jonas hilser og takker Helge for fiskeutstyret.

Helge kunne fortelle at han og Jonas skulle til elva for å bruke resten av dagen på å fiske. Som en ekstra overraskelse, fikk Jonas en komplett tohånds fluestang med snelle og snøre, sponset av Guideline, samt en komplett vadepakke og fluer fra Intersport Surnadal.

Etter rungende applaus fra klassekameratene, kunne de to sette kursen mot elva.

Klare for en flott dag i elva.
Klare for en flott dag i elva.

Lærte kasteteknikk

Ved elva fikk Jonas god opplæring i kasteteknikk og en gjennomgang av gode plasser å fiske på i Surna.

Fluekasting er en veldig krevende teknikk å lære, men Jonas gjorde store fremskritt i løpet av dagen.

Selv om det ikke ble napp denne gangen, ble det alt i alt en drømmedag for Jonas.

Her ser vi et veldig fint kast.
Her ser vi et veldig fint kast.
Powered by Labrador CMS