Stor oppslutning om babysang:

Dame som lager rytme for babyer
Elsa Jensvold har meget god kontakt med de små.

Hjertevarm avslutning for Elsa

Publisert Sist oppdatert
Elsa synger for babyer
Elsa har klisterhjerne og husker navn på alle babyene som kommer.

Denne vinteren og våren har stadig flere funnet veien til kyrkjelydshuset på Skei torsdag formiddag. Her har Elsa Jensvold tatt godt i mot mødre og babyer til sangstund og felles måltid. Nå gir hun seg med trosopplæring i Surnadal prosti, og hun vil bli savnet av både små og store.

 Babysang

Babysang er en del av trosopplæringstilbudet som gis til alle barn i prostiet. Her kan foreldre komme med sine små og møte likesinnede. Selve samlingen starter klokken 11, men da har som regel bare halve gjengen ankommet. Det kan nemlig være en bragd i seg selv å forlate hjemmet, når alt skal times med amming, soving, bleieskift og syke søsken. Men Elsa har en stoisk ro, og et smittende humør. Med en gang man kommer, blir man vennlig tatt imot og møter smil og et hyggelig fellesskap. Slikt kan gjøre underverker for en mor som ofte har sovet langt mindre enn gjennomsnittet..

 Rytmeegg og store bølger

Samlingen varer i en liten halvtime, og inneholder både sang, dans, rytmer og regler. Ofte er organist Oddveig med og spiller, det gir et løft med levende musikk! Det veksler mellom kjente barnesanger fra både kristen sangtradisjon og mer vanlige som lille Petter edderkopp. Alt med babyen i fokus. I starten synges alltid en velkomstsang for hvert enkelt barn. Det er herlig å se den enkeltes respons når Elsa kommer med rytmeegget sitt og synger navnene. 

Elsa synger for babyer
Frydefulle blikk når Elsa synger for hver enkelt med navn.

Et annet høydepunkt er når barna får ligge under et teppe av blå tyll og se på "bølgene" når vi synger "Stor bølge, liten bølge".  Da er det mange store øyne og fektende hender. Barna blir ivrige så snart Elsa kommer med kurven med rytmeinstrumenter. Det er tydelig at de kjenner seg igjen, og husker hva som skal skje. Snart synger vi "Jesus elsker alle barna" og "Bæ, bæ lille lam" til babyenes egne rytmer. Samlingen avsluttes med å lytte til "Velsignelsen" mens de voksne blåser såpebobler over babyene som ligger i en ring. 

Babyer under blått teppe
Nikolai og Nora synes det er spennende å se på det blå stoffet som gynger over dem
Babyer og mødre
Babysang er like morsomt for mødrene som for babyene. Det er godt å være sammen og dele gleden over de små øyeblikkene i babytilværelsen.
Mødre holder babyene i ring og synger.
Babyene begynner å sprelle med bein og armer så snart sangen "Kom og la oss synge" starter. Her skal man stå i ring og la babyene hilse på hverandre.
Danse med babyer
Mødre og barn i aksjon.
baby og såpebobler
Live lar seg fascinere av såpeboblene. De magiske øyeblikkene kommer som perler på en snor på babysang.
Babyer og bobler
Ellinor, "Lillebror" og Nora synes det er spennende å se på bobler.
Baby og såpebobler
Bobler er stas!

 Den gode samtalen

Etter sangstunden dekker Elsa på til lunsj med hjemmebakte rundstykker og pålegg på fat. Mer skal det ikke til før mødrene føler de blir gjort skikkelig stas på.  Praten går lett og man får god anledning til å bli bedre kjent. Noen babyer ligger rolig i mors fang og ammer, andre kravler under bordene og noen sitter i stol og spiser. Og hele tiden sitter Elsa blid som ei sol på gulvet og leker med de som ligger på matten. Mødrene snakker om hvor godt det er å møte andre, og det å faktisk få drikke kaffen mens den er varm. Et kjærkomment avbrekk i en ofte hektisk og litt ensformig hverdag. 

Elsa og babyer som leker.
Elsa har et eget lag med de små, og er barnevakt mens mor får spise i fred.
Barn og leker
Etter sangstunden er det tid for lek og mat. Det er kjekt med nye leker og andre barn.

Vi vil savne deg

Sist uke delte Elsa nyheten om at hun ikke kommer til å fortsette i trosopplæringen på Skei etter sommeren. Det ble en vemodig beskjed å få for de av oss som har vært samlet ukentlig hele våren. Men som Elsa sier, det er veldig stas å gi seg på topp! Gjengen hadde gått sammen om blomster og kake, og det ble en hyggelig og god avslutning med mange klemmer og smil. Vi ønsker Elsa alt godt på veien videre. 

Mange mødre med baby, Elsa i midten.
Det har vært mange mødre og babyer på babysang med Elsa denne våren. Vi vil savne deg!
Elsa og blomst
Elsa fikk avskjedshilsen fra gjengen på babysang.
Powered by Labrador CMS