Portrettbilde av en mann, kledd i biskopenes lilla skjorte med hvitt foran på kragen.
Olav Fykse Tveit, biskop og preses i Bispemøtet.

Preses Olav Fykse Tveit besøker Nordmøre

Preses Olav Fykse Tveit kommer til Nordmøre 1.-4. februar. Todalen er ett av stedene som får besøk. Dette blir et av Fykse Tveits første offisielle besøk som preses, skriver Møre bispedøme i ei pressemelding torsdag.

Publisert Sist oppdatert

Preses er den øverst rangerte representant for Den norske kirke, og det er stor stas for hele Møre bispedømme at han tar turen hit, heter det i pressemeldinga.

– Det blir også første gang han kommer til Nordmøre, her har preses ikke vært før. Det er ikke så ofte han legger ut på slike offisielle besøk. Så det er veldig fint for oss, vi gleder oss til å gi preses et lite innblikk i det vi jobber med her, sier Sindre Kulø, som er prost i Ytre Nordmøre prosti.

Torsdag 1. februar skal han innom Smøla Regionalt Pilegrimssenter og Kystpilegrimsleia, møte og samtale med ordfører, en tur til Veidholmen, besøke Edøy gamle kirke og på ettermiddagen til Kirkelandet kirke i Kristiansund.

Ellers står blant annet tur til Bud og Atlanterhavsveien, kyndelsmesse i Kvernes stavkirke, overnatting på Borgstua, preken i Tingvoll kyrkje og besøk i Todalen på programmet. Reisen avsluttes med besøk lokale Sameforeningen.

Mørebiskop Ingeborg Midttømme er sammen med de to prostene på Nordmøre vertskap, og biskopen blir med på hele besøksrunden. Besøket i Todalen er lagt til lørdag 3. februar.

to kvinner og en mann står ved siden av hverandre
Prost Vidar Wilhelmsen Rygh.

Prost i Indre Nordmøre prosti, Vidar Wilhelmsen Rygh, forteller til Trollheimsporten at det blant annet vil bli en liturgisk samling i Todalen kirke. Programmet for besøket i Todalen blir offentliggjort senere.

Powered by Labrador CMS