Liv Dalsegg, Andreas Roaldset, Maret Heggset og Oddvar Væge
Liv Dalsegg, Andreas Roaldset, Maret Heggset og Oddvar Væge

Sikrer ungdommer erfaring fra arbeidslivet

Lokale næringslivsaktører slår seg sammen for å gi flere ungdommer en smak på arbeidslivet gjennom prosjektet "Sommerjobb -17".

Publisert Sist oppdatert

Lokale næringslivsaktører i Surnadal slår to fluer i en smekk med å gi ungdom under 18 år en sjanse til å få arbeidslivserfaring, samtidig som at oppgaver som det ellers er for lite midler til blir gjort.

Sparebank 1 Nordmøre har i denne anledning sponset fem ungdommer med to uker arbeid hver. Fire av disse har banken øremerket til å brukes til vedlikehold av kirkegårdene i kommunen. Avløserlaget står for det administrative.

- Vi ønsker å sponse med ressurser til noe som er av allmenn, felles interesse for resten av lokalbefolkningen, noe vi mener stell av kirkegårdene er, sier Liv Dalsegg, markedsansvarlig i Sparebank 1 Nordmøre.

Kirkevaktmester Oddvar Væge, setter stor pris på all hjelpen dette samarbeidet gir kirkene, da de midlene de ellers har til rådighet ikke strekker til. Han benytter også anledningen til å gi ungdommene kjennskap til hva kirkene har ansvar for i lokalsamfunnet. Han kan også fortelle at på 60-tallet var det ofte bønder som slo gresset på kirkegårdene, for å bruke det som fôr til husdyrene sine.

- Nå som dette ikke er vanlig praksis lenger, er det veldig greit å kunne få god hjelp av arbeidsvillig ungdom, sier han.

Maret Heggset, leder i Øye og Ranes sokneråd, er også glad for at kirkegårdene får ekstra oppmerksomhet gjennom sommeren. Hun mener vi er heldige som har så flotte parkanlegg rundt kirkene i dalen.

En av ungdommene som har fått jobb som vedlikeholder, Andreas Roaldset, setter pris på å kunne få prøve seg i arbeidslivet.

- Jeg synes det er et helt greit arbeid, og jeg vet at det er flere på min alder som drar nytte av dette tilbudet, sier han.

Liv Dalsegg avsluttet med at det er samfunnsnyttig å kunne gi ungdom arbeidserfaring.

- Det at næringslivet kan bidra med midler til dette, er noe også vi har glede og nytte av.