Pressemelding:

Lars Gudmund Røen (t.v.) overlater ansvaret for MidtNorge Port AS til, fra. v., ny daglig leder og montør Tore Polden, montør Stein Inge Stenberg og driftsleder Helge Nygård.
Lars Gudmund Røen (t.v.) overlater ansvaret for MidtNorge Port AS til, fra. v., ny daglig leder og montør Tore Polden, montør Stein Inge Stenberg og driftsleder Helge Nygård.

Generasjonsskifte i MidtNorge Port AS

Lars Gudmund Røen har aldri brukt særlig mye tid i sjefsstolen sin i MidtNorge Port AS, men etter snart 25 år i portbransjen gir han den nå i alle fall fra seg og går gradvis over i pensjonistenes rekker. Men en ny generasjon står klare til å føre den solide Surnadalsbedriften og dens gode omdømme videre, til glede for gode portkunder i hele landsdelen.

MidtNorge Port har salg, montasje og service av porter til både private og næringskunder som kjerneaktivitet. I et hovedmarked rundt totimers kjøreradius fra lageret på Vassenden i Surnadal, har mange hundre fornøyde kunder lært seg at Lars Gudmund er mannen å stole på når det gjelder port-løsninger som fungerer. Nå er han glad og klar for å slippe nye krefter til.

Planlagt

– Denne endringa har egentlig vært planlagt ei god stund, og de siste åra har jeg da også trappa ned litt. Men pandemien gjorde at vi måtte legge planene litt på is og heller sette alle krefter inn på å betjene kundene i en utfordrende periode. Men nå som ting normaliserer seg er tida rett for dette udramatiske generasjonsskiftet. Det føles naturlig for meg å nå takke av for godt samarbeid i alle disse åra, sier Røen.

Lars Gudmund kom inn i portbransjen som montør i 1997 og har bygd seg opp – bokstavelig talt port for port – til det som i dag er MidtNorge Port AS og en omsetning på rundt 6 mill. kroner i året.

– Jeg starta som leiemontør for Crawford og monterte for de i sju år før jeg starta for meg sjøl med Novoferm-porter, som vi fortsatt har som hovedleverandør på garasjeporter. Etter jevn vekst etablerte Tom Allan Holten og jeg MidtNorge Port i 2013, med den virksomheten vi har i dag, sier Røen.

Totalleverandør

På produktsida har kvalitetsprodukter fra port-landene Tyskland og Nederland hele tida vært grunnlaget, og MidtNorge Port er med i et nettverk av bedrifter som har enerett på salg av de anerkjente Norpro leddheisportene for privat- og industrikunder.

– Slike porter står for hovedaktiviteten vår, men det er viktig for oss å kunne være en totalleverandør av portløsninger, og vi tilbyr derfor også hurtigporter, brannporter og -gardiner, dukporter, rullegitter og andre spesialløsninger. Lasteramper med porter og hele systemet er også noe vi leverer og monterer en del av, sier Røen.

Men Lars Gudmund ser likevel den gode servicen som en minst like viktig del av totalleveransen:

– Det er også hovedgrunnen til at vi regner primærkundene å være de som vi kan nå på rundt to timer fra Surnadal. Når en port fusker, så må den repareres raskt, nesten uansett når det måtte skje. Det at vi alltid setter kunden først har gjort at vi også har fått service på porter som konkurrenter av oss har solgt og montert. Serviceoppdrag utgjør nå rundt en fjerdedel av aktiviteten vår og øker jevnt, sier Røen.

Laserfokus på kunden

Nytilsatt daglig leder og medeier Tore Polden ser fram til å utvikle bedriften videre. Han er glad for å kunne støtte seg på Lars Gudmund, som fortsetter i en deltidsrolle, i lang tid framover. I tillegg har de med seg på laget montør og medeier Stein Inge Stenberg og nytilsatt driftsleder Helge Nygård. Nygård vil etter hvert overta Lars Gudmunds rolle i tilbudsgiving og innsalg.

– Vi skal ta det gode fundamentet som Lars Gudmund har bygd opp videre. Ikke minst har vi laserfokus på å sette kundene først. Vi prøver hele tida å forsikre oss om at de får så god oppfølging som mulig og som de ikke kan få andre steder, sier Polden. Han ser muligheter for ytterligere vekst, men ikke for enhver pris.

Vekst fra Surnadal

– Vi har som mål å kunne vokse og utvide virksomheten ytterligere, men dette kan eller skal ikke gå på bekostning av kundeservice og oppfølging. Veksten må skje gradvis, fortsatt med Surnadal som base. Vi mener vi har en perfekt plassering – virkelig midt i mulighetene for en servicebedrift som vår, som har store deler av Midt-Norge som marked, sier Polden.

Samarbeid med KIAS

Lars Gudmund Røens eierpost i MidtNorge Port ble nylig overtatt av AMK Eiendom, som har felles eiere med dørprodusenten Kvanne Industrier (KIAS), lokalisert et par lange steinkast fra MidtNorge Ports lokaler. Tore Polden sier at bedriftene også vil utvide driftssamarbeidet ytterligere:

– Vi har lenge hatt et godt samarbeid med KIAS, men begge parter er innstilte på å utnytte bedre, både i salgs- og montasjeøye, det at vi er i beslektede bransjer. Vi er begge relativt små bedrifter, så det at vi for eksempel kan støtte hverandre ressursmessig i travlere perioder for den ene, ser vi som en stor fordel, avslutter daglig leder Polden.