Kulturvøkku

Fra åpningen av Galleri NP lørdag. Eli Landsem Solvik, Åshild Brun og Ronald West

Galleri NP - en nyskapning

Et nytt kunst- og håndverksgalleri åpnet i Rindal Næringspark lørdag under Kulturvøkku.

Publisert Sist oppdatert

Samtidig som Lise Bjørnstads kunstutstilling på 3 Venner, Sommerutstillingen på Dalalåven Atelier og Eli Solviks fotoutstilling åpnet på kirkegården ved Rindal kirke, åpnet også  «Sommerutstilling på Galleri NP»  i Rindal Næringspark med kunstmalerne Ronald West, Åshild Helene Brun og fotograf Eli Solvik dørene for publikum. 

Reklame for galleri NP

Utstillingen inneholder en blanding av malerier, fotografier, trykk, håndarbeider og brukskunst. I tillegg til de som allerede er nevnt stiller Rune Røen ut sine trær av stål og tre og Øyvind Solvik sine håndverksprodukter i tre. Andre bidragsytere som har varer for salg er Britt Grete Moen med sin bok "Førkjunnmat", Edel Maria Landsem med boken "Andre og bedre historier", samt Turstigruppa i Rindal idrettslag som selger buffer og turkart. 

Trekasser og trehus
Håndverksprodukter fra Øyvind Solvik
Ståltre og "tretre" laget av Rune Røen

– Det er "Opplev Rindal" som står som arrangør, forteller Eli Solvik. 

– Andre medlemmer i "Opplev Rindal" som har håndarbeid eller brukskunst de ønsker å stille ut er hjertelig velkomne.

Mandag har vært forholdsvis rolig, men både åpningsdagen og søndag var det godt med besøk på Galleri NP, forteller Eli Solvik og Ronald West, som er tilstede under utstillingen på mandag ettermiddag. 

– Besøket på åpningsdagen var over det vi hadde forventet, sier Eli Solvik. 

Åpningsdagen var godt besøkt

Ronald West, som er fra Sør- Afrika, har sine orginalmalerier utstilt i "Modern Art Gallery" i Trondheim, og har derfor trykk av sine kunstverk utstilt på i "Galleri NP"

Ronald West forteller han har besøkt mange plasser i Norge den tiden han har tilbragt her, og fremhever hvor flott naturen er og hvor vennlige nordmenn er.  Og ikke minst hvor sikkert og trygt det er i Norge, i forhold til hans eget hjemland - Sør- Afrika. 

Ronald synes sommeren er behageligere i Norge enn i Sør -Afrika, men liker den kalde årstiden aller best.

Åshild Brun har rundt 25 malerier utstilt i "Galleri NP" nå under "Kulturvøkku".  Hun har kun drevet med kunstmaling i 5-6 år, men har stilt ut sine kunstverk i Rindal to ganger før. Hun har ikke noe spesielt tema som går igjen i kunstverkene, men liker å bruke litt duse farger på maleriene med vannmaling, og litt skarpere farger på maleriene med akryl farger. 

– Jeg maler mest i den varme årstiden, sier Åshild

– Og hvis jeg får folk til å smile når de ser maleriene, har de "Made my day".

Galleri NP vil fortsette å ha åpent etter at "Kulturvøkku" er avsluttet, og vil være åpent de dagene hvor Elshaug Renhold har åpningstider. 

Powered by Labrador CMS