Surnadal og Rindal kulturskole

Unge musikanter på scene
Eirik Ian Langli på El-gitar, Kira Ivlieva på klassisk gitar, Vida Sæther på slagverk, Tone Sæther Vattøy på Piano og Sunniva Fiske er solist.

Glade musikanter fra kulturskolen briljerte med kaffekonsert

Nesten 30 musikanter var i aksjon under kaffekonsert i foajeen på Surnadal kulturhus mandag

Publisert Sist oppdatert

Til sammen 29 spente musikanter skulle i aksjon i løpet av denne mandagskvelden den i foajeen på kulturhuset i Surnadal. Her var det elever fra Surnadal og Rindal Kulturskole og musikanter fra Surnadal skolekorps. Etter en drøy time har disse musikalske talentene vist oss publikummere at det gror godt i musikkmiljøet i Rindal og Surnadal. Mange tilskuere hadde kommet for å høre på musikkskoleelevene, og de ga oss mange gode opplevelser. 

Flygel, trommer og blåsere var først ute

Det er bestandig litt skummelt å være førstemann til å opptre, men Vincent Wilhelmsen Rygh satte seg på flygelknakken og spilte «C, Am, F, G melodien» så fint som bare det, og da var det godt å ha far tilstede som tilhører.

Vincent Wilhelmsen Rygh på fars fang

På løpende bånd fikk vi så høre Harald Aasbø (Bruramarsj frå Tingvoll), Kyrre Storm (liten snutt), Berit Bævre (Mikkel Rev), Nora Kvande Bitnes (Lille katt) og Enja Olea Bochkon (fra Heart and Soul/Bånsull) spille på flygel med Linda Torvik som mentor og ledsager. Dyktige musikanter altså. 

Nora Kvande Bitnes på flygel

Så får vi tre innslag av trommiser akkompagnert av Rune Dalager og Lubomir Alexandrov. Dette var John Ola Åsbø (Absolutely Sweet Marie), Haakon Brøndbo (Positively 4th Street) og Emrik Olai Svendsli (Things Have Changed).
Takten er i orden hos disse guttene. 

Haakon Brøndbo på slagverk

Da var tiden kommet til blåser’an. For å sitere og vri litt på Hans Rotmo; «Blåser’an fra Surndala blæste så østavinn datt e-to». Alltid artig å høre på horn og kornett. 

Her fikk vi tre innslag med Marius Hognestad(Cowboyvisa og Vuggevise) på kornett, Arthur Moen (Kom og hør på hornmusikk) på althorn og Harald Lu (Karius og Baktus) på althorn, alle innslag akkompagnert på flygel av Torgeir Andresen. 

Harald Lu på althorn

Tilbake til flygel fikk vi så høre Elijah Larsson (Slåtten hass Jo Poilla), Wilhelm Wilhelmsen Rygh (Allegretto) og Sofia Grewe (Reinlender nr. 2) med Linda Torvik som mentor og ledsager. Fint spilt. 

Elijah Larsson på flygel

Bandmusikk

Så fikk vi to band. Både gutter og jenter hadde dannet band, som virkelig lot seg høre. Først ute var guttene Kasper og Kristoffer Tunes Kauf, Kristoffer på El-gitar og Kasper på slagverk, og med seg hadde de Elias Bruvold Fiske på klassisk gitar. Med seg hadde de Rune Dalager. De spilte Beatles «Let it be». Bra spilt gutter. 

Kristoffer Tunes Kauf på El-gitar, Kasper Tunes Kauf på slagverk og Elias Bruvold Fiske på klassisk gitar

Neste innslag var et jentepreget band hvor Eirik Ian Langli spilte El-gitar, Kira Ivlieva klassisk gitar, Vida Sæther slagverk, Tone Sæther Vattøy piano og solist var Sunniva Fiske. De spilte «Knocking on heaven’s door». Rune Dalager var med å «kompet» her også. Bra innslag dette også altså.

Eirik Ian Langli på El-gitar, Kira Ivlieva på klassisk gitar, Vida Sæther på slagverk, Tone Sæther Vattøy på Piano og Sunniva Fiske er solist.

Nok en sekvens med flygel. Denne gang fikk vi høre Ingrid Aasbø spille «Trygve-polka og Boogie» og Vegard Aasbø spilte «Gavotte» også her med Linda Torvik som mentor.

Vegard Aasbø på flygel

Avslutningsvis fikk vi høre blåsera’n igjen. Først Fredrik Sogge på kornett spille «Kanskje kommer kongen» og «Oh when the Saints», deretter gode Fabian Zwick spilte «Klatremus voggevise» og «It’s a small world» på kornett, så Maja Kristine Moe spille «Pippi langstrømpe og Gjetervise» og så til slutt Henrik Bergheim på tuba som spilte «Carnival of Venice». Torgeir Andresen sjekket om instrumentene var stemte og bisto som akkompagnement.

Man kan godt si at det gror godt i musikkmiljøet på indre Nordmøre og  sør i Trøndelag.

Maja Kristine Moe på Trompet
Powered by Labrador CMS