Pressemelding:

I sommer kan du oppleve Ladyen et steinkast unna hennes egen stue

JazzåTeatret Produksjon (JTP) er glade for i august å kunne presentere en konsertforestilling med sanger og scener fra forestillingen Lady Arbuthnott – Frua på Elverhøy.

I 2021 holder ikke «Ladyen» hus på scenen i Sunndal kulturhus, men i sine rette omgivelser i Leikvin kulturminnepark. Publikum får se forestillingen fra det splitter nye amfiet til Sunndal museumslag! Kulturminneparken ligger like ved Barbara Arbuthnotts gamle eiendom Elverhøy, hvor hun bygde det som ble kjent som engelskhuset. Der bodde hun store deler av sin tid i Sunndal. Hun eide også en periode eiendommen hvor kulturminneparken ligger i dag. Derfor føles det helt riktig å vise en annerledes Lady-forestilling i Leikvin kulturminnepark, hvor Barbara Arbuthnott – Sunndals ukronede dronning – hadde sitt lille rike.

Du kan lese mer om det spektakulære livet til Barbara Arbuthnottladyarbuthnott.no

- Vi gleder oss til å tilpasse Lady Arbuthnott til Leikvin og jeg er veldig spent på hva resultatet blir kunstnerisk. Hvordan det blir å ta forestillingen ut, og inn i et autentisk miljø. Jeg ser for meg en sensommerkveld, med en mild bris og Vinnu susende i bakgrunnen, tunet fylles av folk og «Ladyen» åpenbarer seg for oss i skumringen, sier produsent Jo Inge Nes.

I forbindelse med 25-årsjubileet til den ordinære forestillingen har vi laget en ny CD med opptak fra flere av produksjonene. Selv om vi må vente med feiringen av jubileet, lanserer vi CDen i 2021 og konsertforestillingen tar utgangspunkt i sangene fra dette albumet. Det vil være mulig å kjøpe CDen før og etter forestillingen i Leikvin kulturminnepark.

Premiere er torsdag 12. august, andre forestilling er fredag 13. august og siste forestilling lørdag 14. august. Billettene legges ut for salg fredag 11. juni kl. 12.00 på sunndalkulturhus.no. Det vil være 200 billetter tilgjengelig pr. forestilling. Hvis smittesituasjonen endrer seg kan vi åpne for flere publikummere etter hvert, følg med på vår egen og kulturhusets nettside for informasjon.

- Vi håper og tror at vi med denne alternative oppsetningen kan gi vårt trofaste publikum en smak av Lady-magien – til tross for at vi fortsatt lever med pandemi og restriksjoner – og er veldig takknemlig for at våre sponsorer og støttespillere stiller opp også i år og gjør dette mulig! sier styreleder Eva Heidi Lund Silseth.

Orkesteret er med til Leikvin og flere av de profesjonelle skuespillerne mange kjenner fra før. Yngvild Støen Grotmol fortsetter i rollen som Barbara Arbuthnott, Erik Wenberg Jacobsen i rollen som Same-Thorkell og Nils Golberg Mulvik kommer tilbake i rollen som Lars Hoås. En rolle han har mestret på glimrende vis tidligere. Pål Øverland har regi og Mette Jacobsen er ansvarlig for kostymene. Sigrid Vetleseter Bøe er sanginstruktør og Bjørnar Myhr er musikalsk leder.

JTP ønsker i tillegg i så stor grad som mulig, å involvere frivillige aktører.

- Vi er veldig takknemlige for innsatsen til de frivillige aktørene, mange av dem har vært med på «Ladyen» i flere år. Vi hadde ikke vært der vi er i dag, uten frivilligheten. Vi ønsker å få med oss de frivillige også i år.Vi vil bevare gnisten og de vil i tillegg tilføye forestillingen mye, forteller produsent Jo Inge Nes.

Vi gleder oss til endelig å se publikum igjen, sammen med profesjonelle og frivillige aktører. La oss nyte «Ladyen», ute i det fri!