Spoonman i DreamFarm Studios, f.v. Torbjørn Kvande, Frank Spoon Botten, Jon Landsem og Ola Langli (pressefoto).
Spoonman i DreamFarm Studios, f.v. Torbjørn Kvande, Frank Spoon Botten, Jon Landsem og Ola Langli (pressefoto).

Spoonman signert av plateselskap: – Dette er kjempestort for oss

Har inngått avtale med Tromsø-baserte Rob Mules Records, og jobber mot plateutgivelse i mars 2022.

Publisert Sist oppdatert

Denne uka kom nyheten om at det lokale bandet Spoonman, bestående av Frank Spoon Botten, Ola Langli, Torbjørn Kvande og Jon Landsem, har blitt signert av plateselskapet Rob Mules Records.

Det Tromsø-baserte plateselskapet gir ut band fra de tyngste sjangrene; hardrock, klassisk rock, tungrock, metal og progrock. Trioen bak selskapet, Anders L. Rasmussen, Cato Karlsen og Rolf-Erik Østerås, skriver på Rob Mules Records’ egen Facebook-side at de er ute etter følgende:

– Alt kult som inneholder feit gitarlyd, tøff vokal og ekstremt tighte rytmeseksjoner. Vi ønsker å jobbe med musikk vi sjøl digger! Det ligger mye ideologi bak, og ønske om å drive et selskap som ivaretar sine artister på best mulig måte.

Gitarist, vokalist og låtskriver Frank Spoon Botten i Spoonman er strålende fornøyd med at bandet nå er signert av et plateselskap.

– Det gjør ting veldig mye enklere for oss, både med tanke på markedsføring og selve plateutgivelsen 4. mars 2022. Det har også veldig mye å si for motivasjonen, nå har jeg trua på at det kommer til å skje mer rundt Spoonman framover. Dette er bare kjempestort for oss, sier han.

Botten mener det er vanskelig å beskrive hvor mye jobb som ligger bak en plateutgivelse, og ikke minst det å nå ut til folk gjennom markedsføring.

– Det er rett og slett helt sinnssykt mye jobb som må til, og nå slipper vi å måtte tenke på å markedsføre oss selv hele tida. Det å måtte bruke mye energi på markedsføringsbiten kan faktisk ødelegge litt, når man egentlig helst bare vil bruke tida på å spille inn musikk, sier han, og fortsetter:

– Med et plateselskap på laget blir det helt annerledes, for de har mange flere kontakter enn det vi i bandet har. Dermed når de lettere ut til de rette folka.

Frank Spoon Botten
Frank Spoon Botten

– Man blir som en unge igjen

Prosessen rundt signeringen startet da et annet plateselskap tok kontakt med Botten, med ønske om å signere kontrakt med Spoonman.

Frontmann Botten følte imidlertid ikke at selskapet som tok kontakt og Spoonman var noen god match.

– Jeg skjønner at det høres litt rart ut å si at man vil takke nei til å bli signert av et plateselskap. Så jeg følte jeg måtte prøve å finne ut om det var noen andre selskaper, som kunne være aktuelle – da mer i hardrock/metal-gata i stedet for visepop og lignende. Rob Mules Records er midt i blinken for oss, med tanke på sjanger.

Etter at Botten sendte inn en demo til Rob Mules Records, tok det ikke mer enn en ukes tid før svaret kom.

– De svarte at «Dette hørtes veldig bra ut, vi har kjempelyst til å arbeide med dere».

Frank ler, og legger til:

– Det svaret er man ikke akkurat vant til å få, så det var fryktelig gøy.

Han reflekterer litt rundt det å få plateselskap-drømmen oppfylt etter fylte 40.

– Hele greia er litt rart, i grunn. Man begynner jo å bli voksen, men man blir som en unge igjen når et plateselskap har lyst til å jobbe med deg.

Frank Spoon Botten (f.v.), Ola Langli, Torbjørn Kvande og Jon Landsem utgjør sPoonman.
Frank Spoon Botten (f.v.), Ola Langli, Torbjørn Kvande og Jon Landsem utgjør sPoonman.

Har mål om plateinnspilling i sommer

Frank Spoon Botten har allerede hatt sin første videokonferanse med Rob Mules Records. Han håper at Spoonman, når koronaen en gang gir seg, kan få muligheten til å ta turen opp til plateselskapets hjemby, Tromsø, for å vise seg fram litt der også.

I mars 2020 gav Spoonman ut albumet «The Adamant», og i mars i år kom singelen «12th of March». Begge utgivelsene har blitt godt mottatt av både publikum og anmeldere. 4. mars 2022 er det klart for nytt album, da på Rob Mules Records.

– Rob Mules Records blir med oss på veien fram mot utgivelsen. De vil ikke blande seg veldig mye borti det musikalske, og det synes jo vi er kjempebra, ler Frank, og legger til:

– Vi kommer selvsagt til å sende over ting til dem underveis, slik at de får se og høre hva vi holder på med, men jeg regner med at vi i bandet får styre det meste når det gjelder musikken.

Plateselskapet vil i tillegg bidra med markedsføring, samt planlegging av prosessen fram mot utgivelse.

– Akkurat nå holder vi på å arrangere ferdig det nye albumet, og målet er å få spilt inn plata i sommer. Vi mener vi er ganske godt i rute. Vi er mye mer i rute enn vi var med det forrige albumet, i hvert fall - det er helt sikkert!

Botten og resten av bandet er overveldet over den positive responsen de har fått etter at de publiserte nyheten om signeringen med Rob Mules Records på sin egen Facebook-side og hjemmeside.

– Det er helt enormt hvor mye folk har gratulert på Facebook, det er faktisk helt vilt. Vi er ikke så vante til at det er så fryktelig mange som trykker «Liker» på det vi legger ut, men det er tydelig at folk bryr seg om dette. Så det er virkelig kjempegøy, sier Frank Spoon Botten.