Svarrabærje Teaterlag:

To gutter.
Øystein Lysø og Håkon Lund Paulsen er drevne ungdommer som skal opptre for Svarrabærje på november.

Første øvingshelga for "Foilljstendi oBRUkbart"

Publisert Sist oppdatert

Første øvingshelga for "Foilljstendi oBRUkbart" er unnagjort, og 14 aktører står allerede på lista. Alderssnittet er forholdsvis lavt, det er ingen over 35 år. Det er kun ei som ikke har vært med på Svarrabærje tidligere. Ellers har alle stått på Storstua for teaterlaget før. Mange har allerede - trass ung alder - vært med på flere revyer og andre fremføringer og forestillinger.

Erfarne ungdommer

Første øvingshelga på Den Glade Laks på hotellet i Surnadal er over, og 14 aktører er klare for revy til høsten.

Trollheimsporten tar en prat med Øystein Lysø, Håkon Lund Paulsen og Camilla Hyttebakk som er leder i Svarrabærje Teaterlag, under søndagens øving. 

Øystein og Håkon er bare 16 år. De er unge, men allerede erfarne innen revymiljøet. Og de har alt vist at de kan prestere på scenen.

Håkon synes det er bra å være med fordi han synes at det er med "gævve folk" på revy.

–Det er "kjøle mykkjy gøytt folk, berre gøytt folk", bekrefter Øystein, som synes øvingene er morsomst. Det blir tomt etter forestilling; da er alt plutselig ferdig.

Håkon synes man blir godt kjent med de som er med på revy, og de mimrer om god stemning på venterommet under forestillingene. Der synger de på tidligere revysanger og sanger som er på scena der og da.

Øystein forteller at han startet med teater/revy mest for at mamma har trodd han har vært en skuespiller hele livet. Han har vært med på Drømmesång, dramalinjen på kulturskolen, og debuterte for Svarrabærje Teaterlag i 2019 på revyen Katastrof.

Håkon startet på dramalinjen på kulturskolen. Der ble han og Øystein kjent da de spilte under "Proppen og Labbetrutten".

Håkon synes de andre elevene var litt for unge, og de begge er enige i at det er artigere å drive med revy sammen med voksne. Det er mer seriøst.

Angående høstens revy "Foilljstendi oBRUkbart" har Øystein sett kun de numrene han er med på selv, og han kan konstantere at de er veldig morsomme.

–Det blir bra, det kjenner jeg, smiler Håkon.

–Målet er å bli enda bedre enn sist, sier Camilla optimistisk.

"Foilljstendi oBRUkbart"

De har fått Svanhild Husby som instruktør.

–Hun har en energi som er smittsom og har et stort engasjement, roser Camilla.

–Revyen skal hete "Foilljstendi oBRUkbart", og inneholder veldig mye om infrastrukturen vår - som er fullstendig ubrukbar, forklarer Camilla og ramser opp merking av veier før asfaltering, hullete veier, ordning av for smale gangveier, traktorer i veien, røde lys og bru.

–Todalsfjordprosjektet tror jeg vi løser i løpet av høsten.

Kreativitet og humor

De har startet med veldig mange tekster som er gode allerede nå, så de har veldig god tro på at det blir en bra revy som blir verd å se på.

De oppfordrer alle til å komme å se.

–Spesielt de med rar, høy latter, ler de.

–Hvis noen sitter og hyler uti salen blir det morsommere både for oss og for publikum.

Øystein anbefaler alle som synes det er artig å være "toillåt" å bli med. Det er ennå ledige småroller og det er rom for andre oppgaver som scenearbeid, kostymesying og alle andre oppgaver som dukker opp underveis. 

Man vet aldri hva det blir behov for på revy. Som Camilla forklarer, kan det plutselig bli behov for et esel, en frosk, snekkering av trapp eller kanskje noe som ikke finnes engang. 

–Her er det rom for kreativitet. Og så må man tåle humor den som vil bli med på revy, ler de.

–Her blir det sagt mye rart, smiler Øystein.

Fire sitter rundt et bord. Ei tar ei hånd i været.
Øving med innspill fra instruktøren. De har kommet godt igang allerede første øvingshelga.

.

Fire voksne og et barn sitter i hver sin stol. To voksne ser på hver sin bærbare PC de har i fanget.
Venting mens andre øver sammen med instruktør og suflør. Noen "spiller roller" også mens de skriver på nye tekster som kanskje skal bli med i revyen på november.

..

.

To ungdommer sitter i hver sin stol med hefte/mappe/bok
Klar for "Foilljstendi oBRUkbart"

.

Powered by Labrador CMS