Bakerst fra venstre: Pål Sæther, Olav Mogstad, Lasse Løfaldli, Håkon Lund Paulsen, Øystein Lysø, Eirik Nordvik, Merete Sæter, Camilla Hyttebakk og Gunn Elin Røen. Foran fra venstre: Øyunn Aune, Kirsten Marie Nordvik, Jannicke Valstad Stenberg, Ragnhild Mogstad og Ida Kaspara Hyttebakk. Ikke til stede da bildet ble tatt: Gøran Bolme, Kaja Sofie Kvande, Silje Beate Holten, Tor Gjeldnes og Vidar Humberset,

Svarrabærje teaterlag klare med bygderevy - Nå er det ungdommene som står i spissen

Publisert Sist oppdatert

For første gang på tre år, er det endelig klart for bygderevy i regi av Svarrabærje Teaterlag. Torsdag 17. mars er revygjengen klare med premiere på «Corona Edition - uten restriksjoner».

Gøran Bolme var ikke på plass under lørdagens øving på grunn av sykdom, men leder i teaterlaget, Camilla Hyttebakk, og styremedlem Øyunn Aune, hadde full kontroll på den gledelig store revygjengen.

Hyttebakk og Aune sier at publikum kan glede seg til en revy som består av mange nye unge talenter.

- Vi har vært så heldig å fått med oss ungdommer som ikke har stått på scenen for Svarrabærje teaterlag tidligere. Dette er jenter og gutter med et beundringsverdig pågangsmot og som har talent i massevis. Blant annet får publikum høre flere veldig flinke sangere, sier Aune.

Hyttebakk skryter også av ungdommene.

- De tør å slippe seg løs, og det hever kvaliteten på sketsjene. Jeg er skikkelig imponert over hva de leverer både foran og bak scenen, sier hun.

Aune er opptatt av at ungdommene får en god start på sin revykarriere.

- Dette er framtida i Svarrabærje teaterlag, og det er denne gjengen som skal dra lasset videre. Det er derfor veldig viktig at de får en god førsteopplevelse, og da må publikum kjenne sin besøkelsestid, sier hun.

Øyunn Aune og Camilla Hyttebakk har stålkontroll på revygjengen

Korona på godt og vondt

Ikke overraskende vil revyen være preget av korona. Tekstene er i sin helhet skrevet av engasjerte surnadalinger og rindalinger.

Teaterlaget har fått hjelp til tekstskriving av revyveteranene Leif Gjeldnes og Steinar Ranes, samt et nytt tilskudd på tekstfronten, Nathan Lediard.

- Det er en fin variasjon i tekstene, med ulik humor og alvorlighetsgrad. Korona er en rød tråd i forestillingen, og som seg hør og bør på en bygderevy vil det bli noen lokale sleivspark. Du skal ikke se bort i fra at kommuneoverlege Bjørn Buan får en sentral rolle, smiler Aune og Hyttebakk.

Selv om korona står sentralt i revyen, presiserer Hyttebakk at det ikke er hovedtema i alle de tjue numrene revyen består av.

- Det handler mer om prosessen vi har vært gjennom de siste to årene, og ikke selve viruset. For første gang i min fartstid i revymiljøet åpner vi med avslutningssang, og avslutter med åpningssang, sier hun.

Revygjengen håper på at bygdefolket støtter opp om revyen, og kjøper seg billetter.

- Med tre forestillinger er vi helt avhengige av at Storstuå fylles opp. Vi håper folk gleder seg over at samfunnet er i ferd med å bli normalt, og at vi kan gå på revy uten å tenke på avstand og andre restriksjoner. Nå er det på tide å ha det gøy igjen, og vi kan love at publikum får en fin kveld sammen med oss i Svarrabærje teaterlag, sier Aune og Hyttebakk.

Øystein Lysø og Håkon Lund Paulsen er begge født i 2007, og er revylagets yngste aktører

Over tretti aktører

Totalt er rundt 35 aktører i aksjon før og under revyen, og de har gjort det aller meste selv.

- Med unntak av lys og lyd, har vi gjort alt selv. Vi har mange talenter i revygjengen, som blant annet har bidratt med å skrive tekster, sy kostymer, lage kulisser og plakater. I tillegg har vi eget band. Det gir en ekstra dimensjon til revyen at vi er så tett på alle prosesser, sier Hyttebakk.

«Corona Edition - uten restriksjoner» har premiere 17. mars, med påfølgende forestillinger 18. og 19. mars. Billetter er i salg på Surnadal kulturhus.

Bandet består av kapellmester Rolf Paulsen, som har fått med seg Erkki Morten Klami, Gard Rognskog Nødset og Torbjørn Kvande.

I tillegg vil KIN Dansekompani krydre forestillingen på sitt vis.

Sju av ni nye aktører i Svarrabærje teaterlag: Pål Sæther, Olav Mogstad, Ragnhild Mogstad, Kirsten Marie Nordvik, Jannicke Valstad Stenberg, Håkon Lund Paulsen og Ida Kaspara Hyttebakk. I tillegg er Kaja Sofie Kvande og Silje Beate Holten ny på revyscenen.
Powered by Labrador CMS