Kristin Langli og Anne Norli gjorde et håndballbytte i forbindelse med fotograferingen. Her viser Runa Hoem Bævre og Synnøve Langli frem de mange tusenlappene Rindal Sparebank har satt av til 150-årsmarkeringen i 2023.

– Det ska itj stat på penganj!

Publisert Sist oppdatert

Neste år feirer Rindal Sparebank 150-årsjubileum og i den sammenheng ønsker jubileumskomiteen i banken å invitere alle lag og foreninger til folkemøte i Attanova førstkommende mandag kveld. Der vil de glade damene i komiteen be rindalingene om å tenke større enn de noen gang har gjort før.

Grunnideen er at Rindal Sparebank i forbindelse med 150-årsjubileumet neste år ønsker storstilte arrangementer i kommunen gjennom hele året. Nå vil komiteen ved Kristin Langli og Anne Norli få lag og organisasjoner i Rindal med seg på laget for et heidundrende 2023 i Rindal.

– Når vi er så få ansatte som vi er og har så liten markedsgruppe som vi har, så har vi ikke mulighet til å ta alle arrangementene selv. Derfor utfordrer vi nå lag og foreninger i Rindal til å komme på et møte for å ta en idémyldring om hva vi kan få til sammen, sier Anne Norli i banken.

– Her skal vi tenke stort. Vi ønsker oss store arrangement som omfatter både ungt og gammelt på forskjellige steder i bygda der vi tenker utenfor de tradisjonelle rammene. Vi snakker ikke om basar her.

– Det vi nå ønsker er at lag og foreninger kan se seg rundt for å se om det er noen spesialfelt de kan bidra med, om det trengs mange for å gjennomføre sitt arrangement og om det kanskje trengs folk fra andre lag eller organisasjoner, sier Kristin Langli. Vi skal ikke sitte som noe mellomledd, men vi tror ikke at forholdene er større enn at folk kan snakke sammen.

Langli og Norli understreker at banken vil strekke seg langt økonomisk for å få til noe spesielt. Det eneste kravet som stilles er at arrangementene gjennomføres innenfor kommunegrensen.

– Vi kan nok ikke finansiere Bruce Springsteen til Rindal, men vi har satt mye penger til dette, sier Norli.

– Og om noen går rundt med en stor idé nå, men tenker at «nei, det blir for mye arbeid ja», vel, få med flere på laget da, oppfordrer Langli.

Komiteen vil presentere flere tips og ideer på folkemøtet på mandagen, men ett eksempel på én type arrangement banken ser for seg er verdensrekordforsøk.

– Vi hadde vel verdensrekord i fotballmaraton i 1979. Kanskje er det på tide med et nytt forsøk, spør duoen halvretorisk.

Komiteen understreker at det ikke er nødvendig at en person representerer et lag eller forening for å komme med eller gjennomføre en idé, selv om det naturlig nok kan være utfordrende å gjennomføre arrangement i den størrelsesorden banken nå sikter etter.

– Ofte stopper mange ideer i mengde arbeid, vanskeligheter, sikkerhet (HMS), og så videre, men med dette vil altså banken strekke seg langt for å bidra, sier Langli.

– Det kan også være et eksisterende arrangement, men da må det blåses opp til noe virkelig stort, sier Norli. Og så hadde det også vært artig om et arrangement i forbindelse med 150-årsjubileet kunne gitt mersmak inn i 2024 og videre inn i fremtiden.

Altså:

ANNONSE:

Folkemøte, Attanova, mandag 13. juni klokken 18:00.

– Vi har pengene, dere har mulighetene, er bankens klare oppfordring til rindalingene.

Powered by Labrador CMS