Hans Olav Settem (i midten)
Hans Olav Settem (i midten)

Spellemannspris til Hans Olav Settem for EP'en "Beharie // Beharie"

Publisert Sist oppdatert

Hans Olav Settem fra Surnadal er musikkprodusent på EP'en "Beharie // Beharie", som fredag kveld vant Spellemannspris i kategorien Rnb/Soul.

Hans Olav Settem jobber som musikkprodusent og låtskriver fra sitt eget studio på Grønland i Oslo. Han er produsent på denne utgivelsen. Han har også stått for miksingen og vært med å skrive noen av låtene. Dette er første gang noe av det han har gitt ut som produsent har blitt nominert til Spellemann.

– Det er en veldig kul anerkjennelse å bli nominert til Spellemann så tidlig i produsentkarrieren. Jeg har ikke holdt på med dette i stort mer enn fire år, fortalte han i et intervju med Trollheimsporten i mars.

Settem er full av lovord om artisten Beharie.

– Christian er et stort talent. Han er multiinstrumentalist, og har en helt unik musikalitet og sangstemme, en sterk vokal. I tillegg er han en flink låtskriver. Han skriver viktige tekster med bakgrunn i eget liv og egne erfaringer, med ett bein i to kulturer. Han han røtter fra Jamaica, forteller Settem.

Beharie takket Settem da han mottok Spellemannsprisen. Utdelingen ble sendt direkte på NRK1 fredag kveld.

- Jeg vil gi en stor takk til Hans Olav Settem - et stykke genialt menneske som har produsert dette prosjektet, sier han.

Artisten Beharie takket Hans Olav Settem for Spellemannsprisen
Artisten Beharie takket Hans Olav Settem for Spellemannsprisen
Powered by Labrador CMS