Hans Olav Settem er produsent på Spellemann-nominert EP

Christian Beharie og Hans Olav Settem sammen med Amanda Kamara i studio. Amanda er en av flere som korer på EP'en.

– En veldig kul anerkjennelse

Blant årets nominerte til Spellemannprisen finner vi surnadalingen Hans Olav Settem, som er produsent på EP'en "Beharie // Beharie", nominert i kategorien Rnb/Soul.

Publisert

Hans Olav Settem jobber som musikkprodusent og låtskriver fra sitt eget studio på Grønland i Oslo. Han er produsent på denne utgivelsen. Han har også stått for miksingen og vært med å skrive noen av låtene. Dette er første gang noe av det han har gitt ut som produsent har blitt nominert til Spellemann, forteller han.

– Det er en veldig kul anerkjennelse å bli nominert til Spellemann så tidlig i produsentkarrieren. Jeg har ikke holdt på med dette i stort mer enn fire år, sier han.

Dette var den første utgivelsen han og Christian Beharie har samarbeidet om.

– Det begynte med at jeg så Christian opptre live i 2019. Jeg ble fan, og jeg sendte han en henvendelse og foreslo et samarbeid, sier Settem.

– Så kom korona, og vi sendte musikk fram og tilbake mellom oss under lockdown. Etter hvert ble det mulighet for å møtes og samarbeide i studio.

Settem er full av lovord om artisten Beharie.

– Christian er et stort talent. Han er multiinstrumentalist, og har en helt unik musikalitet og sangstemme, en sterk vokal. I tillegg er han en flink låtskriver. Han skriver viktige tekster med bakgrunn i eget liv og egne erfaringer, med ett bein i to kulturer. Han han røtter fra Jamaica, forteller Settem.

Det Spellemannsnominerte minialbumet "Beharie // Beharie" ble laget i 2020, og utgitt i 2021. Nå jobber de to sammen om en ny utgivelse som kommer til våren, og Settem håper at den blir like godt mottatt.

Hans Olav Settem i studio.

Selv etter å ha bodd i Oslo i snart 10 år har Hans Olav Settem fortsatt sterk tilknytning til hjembygda Surnadal, hvor han blant annet har vært med å arrangere flere julekonserter. Han har også laget Surnadal IL sin klubblåt "Blått blod", som kom ut i fjor.

Spellemannprisen-utdelingen for musikkåret 2021 går av stabelen i Oslo 22. april. Den blir som vanlig overført av NRK.

Powered by Labrador CMS