Naust Music melder

Arkivfoto
Arkivfoto

Borders – av Henning Sommerro

«Borders» heter den nye CDén til Henning Sommerro som nylig er gitt ut på selskapet 2L. Dette skriver Naust Music i en pressemelding

CDén innholder tre konserter for solistene Sigmund Groven (munnspill), 
Roar Engelberg (panfløyte), og Marianne Thorsen (fiolin) akkompagnert av Trondheim Symfoniorkester dirigert av Nick Davies.

Fiolinkonserten Grenser (Borders) ble opprinnelig skrevet for den georgiske fiolinisten Alexander Khatiskatsi og Oslo Filharmoniske Orkester.
Verket ble skrevet med tanke på flyktningekrisen som rammet Europa for noen år tilbake, men som er like aktuell i disse dager med "never ending" kriging og grenseproblematikk. 

Innspillingen ble gjort i Lademoen kirke i Trondheim for to og ett halvt år siden. Da satt Alexander Khatiskatsi koronafast i USA, men Marianne Thorsen hoppet inn og løste oppgaven på en glimrende måte. 

De to andre konsertene Solkverv og Vårsfest er skrevet for munnspill og panfløyte. I motsetning til fiolinkonserten har ikke disse to instrumentene mange konserter å velge imellom. Slik sett er disse to konsertene en nyvinning.

Forutenom Sommerros musikk, og 2 Ls særegne lydkvalitet, inneholder albumet en gjennomarbeidet booklet. Albumet har allerede fått mange gode anmeldelser, skriver Naust Music i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS