Norunn Holten, Pål Normann og Lilli Husby kunne stolt presentere programmet for 20-årsfeiringen av Surnadal kulturhus den 3. desember.
Norunn Holten, Pål Normann og Lilli Husby kunne stolt presentere programmet for 20-årsfeiringen av Surnadal kulturhus den 3. desember.

Surnadal kulturhus 20 år: – Nå slår vi på stortromma

Publisert

Den 18. januar i 2002 åpnet Surnadal kulturhus offisielt med høytidelig seremoni, pomp og prakt. Den oppmerksomme leser vil kunne regne seg fram til at det er litt over 20 år siden. På grunn av usikkerhet rundt korona-situasjonen ble markeringen utsatt ved starten av året, men nå åpner kulturhuset dørene for en heldagsfeiring av eget hus.

– Nå har vi fått landet etter pandemien, fått på plass programmet og slår nå på stortromma, sier enhetsleder for kultur i kommunen, Lilli Husby.

Lørdag 3. desember skal kulturhuset feire sine 20 år med et heldagsprogram. Det starter med kaffekonsert ved kulturskolen i Fojaeen. Samtidig blir det åpent galleri med utstillingen Haustlys.

– Og så, klokken 13, vil klovnen Ko-ko, spilt av Tobias Vik, lage underholdning for de minste på biblioteket. Parallelt blir det lansering av det femte bindet av Bygdeboka, i Svorkasalen. Det er jo snart jul, så her håper jeg folk ser en mulighet, smiler Husby.

– Den femte Bygdeboken tar for seg området Honnstad til Kvammen, inkludert fjelldalene Vindøldalen og Folldalen på sørsiden av elva, forteller prosjektmedarbeider Norunn Holten.

Etter boklansering og klovneri blir det en pause i programmet før rosinen i julepølsa. Klokken 19 blir det storslagen konsert der den røde tråden skal være unge voksne som har utgangspunkt i enten kulturhuset eller kulturskolen og som arbeider med musikk i dag. Husby har for anledningen nærmest en sensasjon å presentere.

– Det blir reunion med Batteri, det blir stort! I tillegg kommer Anders Larsen og Hedda Hansen Berg. Videre har vi lokale helter med tilknytning til kulturhuset, og der har vi Karstein Mauset og huskoret vårt, Tordenskjold songlag. De har øvd på huset i alle de 20 årene og for anledningen har de med seg gjestedirigent Bernt Bøe, forteller Husby og fortsetter:

– Og så har vi regionale helter med utspring fra vårt regionale kulturhus, og der vil Øyvind Weiseth og Jo Sverre representere. Og for å holde alt dette sammen har vi fått med oss Svein Sæter som konferansier og historieforteller. I tillegg blir det underholdningsinnslag ved Gøran Bolme og Tove+Tove (Tove M. Schei og Tove Sundli, red. anm.).

Og etter det som helt sikkert blir en strålende aften i Storstuå er det ikke slik at folk oppfordres til å dra hjem. Etter konserten blir det nemlig pubkonsert med Trondheimsbandet Maldito i Foajeen. Kulturhusets alibi i Maldito er for øvrig trommis Gard Rognskog Nødset.

– Den 3. desember blir det noe for alle, så dette gleder vi oss stort til, smiler Husby.

Billetter til arrangementene legges ut i dag, 9. november.
NB: Billetter til det enkelte arrangement selges separat.

Powered by Labrador CMS