Original-SKUV i Trudvang

Musikere på en scene
Søstrene Johanne og Karianne i bandet Jordan var to av mange talenter som presanterte egen musikk i Trudvang lørdag kveld.

Allsidig, lokal musikk med talenter i fleng 

Lørdag kveld var det klart for en unik aften i Trudvang da SKUV hadde invitert artister med den eneste regelen at de må ha laget musikken selv. Det var konsert i hele to timer, om alt fra dyp kjærlighetssorg og alvorlige låter til sanger om fine dager ute i det fri, lettlivet vårstemning og "Dansebåt."

Publisert

SKUV stilte med husband bestående av Gard Rognskog Nødset på slagverk, Erkki Morten Klami på gitar, Torbjørn Kvande på bass og Rolf Paulsen på tangenter.

Expression fikk æren av å åpne musikkaftenen. De gjorde jobben stødig og godt med fremføring av to låter "Out of town" og "To become someone again". Vokalist Maja Løvik har skrevet tekstene og melodiene selv mens de har arrangert låtene sammen.

Musikere på en scene
Expression
Musikere på en scene
Expression

Da Expression var ferdige, ble Johanne Holten på tangenter igjen på scenen. Hun introduserte familiebandet Jordan, som består av henne, søster Karianne, pappa Per på bass og bror Sigve på gitar. De spilte tre sanger; to som Johanne selv har skrevet og en som Per har lagt melodi til. Johanne sang selv "Usynlig" mens hun spilte på tangentene.

Neste sang het "Mai" hvor Gard ble med på slagverk og begge søstrene spilte på tangenter.  Her var det sterke tekster på surnadalsk og gitarsolo av bror Sigve. Søster Karianne spilte trompet på første sang, og på den tredje låten "Fiskaren Jakob" med tekst av Hans Hyldbakk som pappa Per Holten har ordna melodi til, var hun både vokalist, gitarist og trompetist.

Musikere på en scene
Jordan

Jonne Botten var nestemann. Han laget en stemning som om vi satt ute i naturen blant fuglesang og rolig vind med plystring, sang og gitarspill til en behagelig sang "Dancing with the sun".

Musiker på en scene
Jonne

FrankLind med Frank sPoon og Linda Botten fremførte sammen med husbandet en sang som Linda selv har skrevet, en sang med tittelen "Segla viar" med en sterk tekst som handler om å være alvorlig syk og føle at livet seiler forbi og verden ruller videre. 

Musikere på en scene
FrankLind

Frank sPoon Botten og Gard Rognskog Nødset utgjør The Lombal Project. De stilte sammen med husbandet hvor Linda og Erkki koret. De sang "to sanger i én" "End of my Condition Pt. 1" og "End of my Condition Pt. 2" med klapping i takt fra publikum.

Musikere på en scene
The Lombal Project

Derfra gikk det fra engelsk til kav surnadalsk. Svanhild Husby hadde skrevet to sanger som hun fremførte sammen med lillesøster Janne. Vakker duett av "Spire i spor" og en sang skrevet for anledningen "No e de vår" hvor Rune Dalager har ordnet melodien. Det var en lettliva låt om blant annet barn som hopper i søledam, latter, glede, iver, solrøde kinn, vårdekt bord og godfølelse i hjertet.

Musikere på en scene
Janne og Svanhild

Fra livlig vårsang til rolige melodier fra Karstein Mauset. Han har laget melodier til begge sangene; "Du fann ingen blome" med tekst av Astrid Krog Halse, og enda ei tolkning av Hans Hyldbakk sitt dikt "Fiskaren Jakob", men en helt annen verson enn Jordan viste publikum tidligere i konserten.

Musiker på en scene
Karstein

–Jeg har hatt kjærlighetssorg, mer trenger jeg ikke si, sa Ellen Svendsen Fiske da hun introduserte sangen "You broke me before I broke up" som hun, Rune Dalager og husbandet fremførte. I tillegg hadde de også "Blir jeg blidere nå" som er skrevet av tante Malin og melodi av Karstein Mauset, Ellen sin "Monster in my head", og en sang som Rune laga for omtrent tolv år siden "Natta sin trell". Rune imponerte med gitarsolo og Ellen med nydelig sang.

Musikere på en scene
Ellen og Rune

Jan Peter Husby både sang og spilte på tangenter da han fremførte "Big enough" og "Lost in a wave" med fin innlevelse.

Musikere på en scene
Jan Peter

Denne gang fra engelsk til kav øver surnadalsk, da Gøran Bolme tok med pubikum til Mo kyrkje med sangen "Nydela" som startet med kirkeklokkene og tanker til en ekte, vordende ektemann.

Fra en rolig sang med bryllupsklokker, gikk det videre til skitur. Bolme forklarte at selv om alle bor ved hverandre i Øvre Surnadal, har alle også hytter ved hverandre, og at en gjeng har til tradisjon å dra på påsketur til Kufjellet. I et kjapt, nær Øystein Sunde-tempo i sangen "Påskturn" fikk vi fortalt hvordan en sånn tur kan gå når man har med seg en som ikke er vant til å gå på ski på Kufjellet. 

Musikere på en scene
Gøran

Dansebåten avslutta den innholdsrike aftenen i Trudvang med en lettlivet "Hip #5".

Musikere på en scene
Dansebåten
Powered by Labrador CMS