Fem rockere oppstilt for fotografering.
Gone Rogue

Gone Rogue med ny musikk og kunstig intelligens 

Gone Rogue slipper ny singel med låta «Pride», og tilhørende musikkvideo. Låta er en hardtslående melodisk rockeouverture som er starten på en større musikalsk reise som blir avduket ved release av EP, og videoen er Norges (kanskje verdens) første KI-genererte musikkvideo i tegneserieformat, skriver bandet i ei pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

Dette er bandets første release siden «Resolve» kom ut i 2019, og tydeliggjør bandets musikalske retning. Musikken er spilt inn på Dreamfarm Studios i Surnadal og er mikset av den ARIA nominerte produsenten Forrester Savell. 

Gone Rogue er en geografisk utfordret rockekvintett bestående av én nittedøling, to romsdalinger, en nordmøring og en trønder. Det høres ut som starten på en dårlig vits, men dette er det som utgjør den energiske og ærlige sceneopptredenen, og som er grunnlaget for de progressive sangstrukturene i Gone Rogue, heter det i pressemeldingen.

Dere beskriver dere som et geografisk utfordret rockeband, hva mener dere med det?

– Vi er jo spredt over hele landet, så det er utfordrende med både øving og jamming. Dessuten greier vi ikke bli enige om hvilken tilhørighet bandet egentlig har. Jeg mener vi er et Nittedalsband, svarer Anders.

– Nordmørsband…, mener Morten, som bor i Surnadal.

– Det er egentlig ikke så viktig… Trønderband…, repliserer Raymond, som bor i Rindal.

– Den konflikten bringer mye positiv, eventuelt negativ, energi med seg inn i øvingsrommet og på scena, påpeker Anders.

– Energi er energi, og i følge termodynamikkens lover kan den ikke forsvinne, bare gli over til en annen form. I dette tilfellet, i form av et trønderband, sier Raymond.

Er K.I noe som fascinerer dere spesielt, eller er det andre grunner for bruk av K.I?

– Vi diskuterer ofte låtene våre i bilder, både tekstene og musikken, og har lenge tenkt på å lage en video med spesielle visuelle uttrykk. Problemet har alltid vært tid og penger. Med K.I, selv om det også koster både tid og litt penger, så har vi muligheten til å gjøre alt selv. Klart, det er ingen «generate awesome video» knapp, enda, så det er fortsatt mye arbeid for å få K.I´en til å gjøre som vi vil, sier Raymond.

Hvilken K.I har dere brukt, og har dere brukt den til tekst og musikk også? 

Morten svarer:

– Vi har ikke brukt den til tekst og musikk nei, det sitter lang inne kjenner jeg. Musikken et uttrykk av det vi selv føler på, selve hjertet av det vi driver med, og sist jeg sjekka så har ikke Midjourney puls.

– Som Morten var inne på så har vi brukt Midjourney til å generere bildene, det tok oss mellom 1000 og 1500 iterasjoner før vi landa på det riktige uttrykket. Vi kjørte disse bildene gjennom Runway for å få bevegelse i dem, men jeg føler at teknologien ikke er helt der den bør være enda, så det ble mye prøving og feiling, utdyper Raymond.

Et rockeband som står på scenen og spiller.
Gone Rogue

Det er fem år siden siste release, hva har dere brukt den tiden til? 

– Vi har spilt flere konserter enn tidligere, og så har vi brukt desto mer tid på å produsere den nye musikken, svarer Anders. 

– Vi har hatt jevnlige samtaler med Bart Hennephof, gitarist i bandet Textures, og produsent extravagant. Han har pushet oss på det musikalske, noe som har vært en tidkrevende men svært givende prosess. Jeg føler det som er i smia nå er heitere enn noen gang, sier Morten. 

– Hva skjer med metaforene Morten? Jeg er forøvrig enig. Den nye musikken har mer av alt. De heavy partiene er mer heavy, de progressive partiene er mer proggy…, repliserer Raymond.

–…de stille partiene er mer stille..., legger Anders til.

– Men vi gleder oss som en smed til å vise verden den nye musikken vår! 

Link til musikkvideo: Pride - Official Music Video

Et rockeband som spiller på en scene foran et stort publikum.
Gone Rogue
Powered by Labrador CMS