Dobbeltkonsert med Perikom og Helge Gravvold

Alle som har sans for melodiøse viser og fengende poprock med norske tekster, har virkelig noe å se fram til fredag 9. september. Da blir det nemlig dobbeltkonsert i Torshall i Rindal med Perikom og Helge Gravvold.

Perikom, som ble til i 2002/03, spiller egne låter med tekster av lokale diktere som Hans Hyldbakk, Astrid Krog Halse og Jørgen Gravvold. Bandet er fra Rindal, og sjangeren er noe som kan minne om visepop, med trykk på «vise»!

Melankoli og mollstemmer er viktige elementer i Perikoms musikk, men bandet har også up-tempo gladlåter på spillelista si! Perikom har flere utgivelser bak seg, og etter EP-en «Heimkome» fra 2004 har de gitt ut skivene «Bastuba» og «Flomål». Låtskriver i bandet, Karstein Mauset, har dessuten gitt ut soloplata «Fredlaus», som også er en del av Perikoms musikalske univers! Musikken har skapt glede og begeistring i områdene rundt Rindal, og bandet har høstet godord hos den lokale musikkpressen. NRKs «Norsk på Norsk» ga sågar en femmer til skiven «Bastuba» og låta «Kjønnslikestilling» kom inn på Norsktoppens liste! I det siste er det låta «Med di hand i mi» som er den mest spilte på streamingstjenestene, og akkurat denne lå mange uker på lista til Nea Radios «Trøndertoppen».

Bandets besetning har variert noe, men låtskriver Karstein Mauset og Jo Ranheim har vært med siden starten. I de siste årene har også Ronny Kjøsen vært fast inventar i bandet. Perikom kan vel sies å være en «godt gjemt hemmelighet», da bandet ikke er så godt kjent utenfor kjerneområdet Surnadal- Rindal, men musikken fortjener et større publikum! Lyst til å oppdage god norsk musikk på norsk? Da har du sjansen nå!

Helge Gravvold er blitt et kjent navn for de musikkinteresserte, etter over 35 års rutine fra musikkscener i Midt-Norge, tre albumutgivelser, flere singler og radiospilling både på NRK og lokale radiostasjoner. Kristiansund-radioen KSU 24/7 har blant annet hatt «Dette, det er sommer» på jevnlig rotasjon i sommer, og nominerte «Vi skåler for våren» til Årets nordmørslåt 2021!

Helge Gravvold
Helge Gravvold

Den rutinerte låtskriveren, vokalisten og gitaristen som er «halvveis» surnadaling og nå bor i Ørsta, har også hatt flere turneer på Østlandet, og spilte tidligere i år blant annet i Molde og Kristiansund. Helge Gravvold er dessuten en av ikke altfor mange norske musikere som har fått et publikum i Sør-Amerika! Han er blitt spilt flere ganger på argentinsk radio, og videoene til rockelåta «Utan filter» og balladen «Eg elskar deg» i spesialversjoner med portugisisk teksting, er sett over 30.000 ganger av brasilianske fans på YouTube, mens over 45.000 har sett videoen til «Av og til» på Facebook.

Platedebuten kom i 2010 med «Elevator to the Edge of Heaven». Den ble fulgt opp i 2013 med albumet «Lagnad», der han hadde satt musikk til mange av onkelen Jørgen Gravvold sine tekster. Siden 2016 har surnadalingen Bjørn Tore Brøske skrevet tekster for Helge Gravvold. Det har så langt resultert i albumet «Ingen andre» (2018) og singlene «Djevelsk spetakkel», «Utan filter», «Den første og den siste», «Kråketingkveld» og de ferskeste: «Vi skåler for våren», «Dette, det er sommer», «Bestevenn» og «Ting tar tid», som alle kom ut i 2021.

Powered by Labrador CMS