Mari Wold kommuneoverlege i Rindal
Mari Wold kommuneoverlege i Rindal

En person som har oppholdt seg i Rindal har fått påvist koronasmitte

Det melder Rindal kommune torsdag.

Statusoppdatering fra Rindal kommune 19.11.2020:

Kommunen er informert om at en person som har oppholdt seg i Rindal i en kort periode, har fått påvist koronasmitte

Vedkommende reiste tilbake til sitt hjemsted i forrige uke. Det har vært gjort et grundig arbeid for å sjekke personens bevegelser. Konklusjonen fra kommuneoverlegen er at personen ikke har utsatt andre innbyggere i Rindal for smitte.

Selv om vi så langt ikke har påvist smitte her i bygda, ønsker kommunen å oppfordre alle om å følge de nasjonale bestemmelsene og anbefalingene om smittevern.

Nasjonale anbefalinger for sosial kontakt og reiser

  • Alle bør i de kommende ukene i størst mulig grad holde seg hjemme og begrense sosial kontakt med andre mennesker.
  • I private hjem, hager eller hytter bør man ikke ha mer enn fem gjester i tillegg til husstandsmedlemmer. Hvis alle gjestene er fra samme husstand, kan man være flere. To familier kan møtes selv om de har mange barn.
  • Begrensingen om at man ikke bør ha flere enn fem gjester, gjelder ikke for barnehage- eller barneskolekohorter.
  • Unge og voksne som har vært sammen med venner og i andre situasjoner der det ikke har vært en meters avstand, bør holde to meters avstand til folk i risikogruppen.

Du bør unngå alle unødvendige innenlandsreiser. Arbeidsreiser som vurderes som nødvendige, samt reiser til fritidseiendommer som kan gjennomføres uten kontakt med andre, er unntatt.

Kommer du til Rindal fra områder med høy smitte, ber helsemyndighetene deg om å være særlig forsiktig de første 10 dagene etter hjemkomst. Ha nærkontakt med få personer, og hold minst to meters avstand til personer i risikogruppen. Vær i tillegg nøye med hånd- og hostehygienen, og ikke nøl med å teste deg dersom du får symptomer eller tror at du kan ha vært utsatt for smitte.