Kommunevåpen Surnadal

Dette gjeld i Surnadal no - justering av lokale smittervernråd

Etter ei dramatisk auke i starten av november, har den nasjonale smittekurven flata litt ut. Det er grunn til å håpe at inngripande nasjonale tiltak og ytterlegare innstrammingar i enkelte byar, viser seg å ha nasjonal effekt.

Om dette stabiliserar seg ytterlegare, håpar vi etterkvart på mildare nasjonale tiltak som gir større rom for justering av tiltaksnivå, basert på den lokale smittesituasjonen i kommunar og regionar.

Kriseleiinga i Surnadal kommune gjekk for eit par veker sidan ut med nokre lokale råd og konkretiseringar av nasjonale tiltak. Målet var, og er framleis, å oppretthalde eit lågt smittetrykk lokalt, til vi får tilgang på effektive vaksiner.

Etter ei ny risikovurdering justerer vi følgande lokale råd i Surnadal kommune:

Opphevar lokal fråråding av private samankomstar i leigde lokale:

Vi opphevar lokalt råd om å utsette private samankomstar i leigde lokale og viser til nasjonale smitteverntiltak.

Opphevar lokal anbefaling om øvre antal gjestar i private heimar:

Vi opphevar lokal anbefaling om øvre antal gjestar i private heimar og viser til nasjonale smitteverntiltak.

Endrar lokal fråråding til studentar ved heimreise:

Vi opphevar fråråding av hyppige heimereiser for studentar og viser til generell nasjonal anbefaling om å unngå unødvendige innanlandsreiser.

Ny lokal fråråding til studentar ved heimreise:

Vi fråråder at heimkomne studentar deltek på innandørs sosiale samankomstar dei første to dagane etter heimkomst. Dersom luftvegssymptom og /eller feber, bør studentar - i likheit med alle andre - teste seg og halde seg i ro i påvente av negativt testsvar.

Opprettheld lokal anbefaling om bruk av munnbind i kollektivtransport:

Ved bruk av kollektivtransport, unnateke skuleskyss, opprettheld vi anbefaling om bruk av munnbind for alle over 14 år. I første omgang til over jul. Gjeld også for private taxi-turar med meir enn 2 passasjerar.

Opphevar lokal anbefaling om antal dagar med auka avstand til risikogrupper:

Vi opphevar lokal konkretisering av antal dagar (5) kor ein bør halde minst 2 meter avstand til risikogrupper etter deltaking i folkeansamlingar med mindre enn 1 meter avstand. Viser til nasjonale smitteverntiltak.

Henta frå Surnadal kommune si heimeside.

Powered by Labrador CMS