Informasjon fra kommuneoverlegen i Rindal:

Kommuneoverlege Mari Wold

Ved å teste seg, viser man ansvar

Vi er kommet godt i gang med det nye året, og de første vaksinene er satt på helsetunet. Vi utførte rekordmange tester i uke 52, 53 og 1. Dette er veldig gledelig, og vi ønsker å holde trykket oppe.

Det er fremdeles ikke påvist noe smitte i Rindal. Innbyggerne er fortsatt veldig flinke til å overholde smittevernbestemmelsene. Nå har det vært jul og nyttår, og mange har vært samlet sammen inne. Samtidig er det vinter, og det er en naturlig årstid for luftveisinfeksjoner. Husk at du skal holde deg hjemme når du blir forkjølet. Vi ønsker at alle bestiller seg test når man blir syk. Selv om man bare er tett i nesen, eller litt forkjølet, skal man teste seg. Dette gjelder også barn i barnehage- og barneskolealder. Det er blitt sagt at de minste barna har mindre betydning for smittespredningen, men man ser nå at det mye mer smitte blant de minste enn det var tidligere i pandemien. I Trøndelag er flere barnehager og skoler berørt av utbrudd de siste ukene, og nettopp derfor er det viktig at barn i barnehage- og skolealder tester seg.

Det at kommunen fortsatt er koronafri, kan føre til at enkelte lar være å teste seg i frykt for å bli den første med påvist smitte. Alle med koronasmitte skal vi ta vare på, også den første. Vi ønsker å understreke at vi ikke identifiserer offentlig hvem som er smittet. Ved å teste seg, viser man ansvar! På den måten kan vi raskere og lettere få kontroll på koronasmitten.

Med ønske om et godt nytt år. Ta vare på hverandre!

Med hilsen Mari Wold, kommuneoverlege i Rindal

Powered by Labrador CMS