Mari Wold.

Oppfordringer før pinsehelga

Publisert

Nå nærmer vi oss nok ei langhelg, og pinsefeiring står for tur for mange.

Vi har fortsatt ingen smitte i Rindal så langt.

Som vi alle leser, er det nå en betydelig økning i smittesituasjonen i Trøndelag, og mye kommer av at vi har vært mer mobile, og vært for mange samlet over tid. Det er flere utbrudd i ulike kommuner, noen har ukjent smittevei, og er dermed uoversiktlig.

Jeg vil oppfordre alle til å begrense sin sosiale aktivitet til innad i egen bostedskommune, og ha gjerne en liten, fast omgangskrets. Det er ikke så lenge til størsteparten av oss er vaksinerte, og vi kan begynne å leve mer fritt igjen. Men inntil da, må vi bare holde ut litt til.

Det er mange regler og anbefalinger som gjelder, og de endres stadig. Derfor kan være vanskelig å navigere i jungelen.

Og ikke nok med det, nå kommer det nye endringer fra 27/5.

For de som tenker å møtes til pinsebålfeiring, er det antallet 20 som teller utendørs.

Privat arrangement innendørs i leid lokale har maks 10 deltagere som grense. Dette kan feks være en bursdag, dåp, bryllup osv.

For offentlig arrangement utendørs er det inntil 200 personer. Dette vil være et arrangement som er annonsert på forhånd, og det stiller mye større krav til arrangør for å klare å gjennomføre dette på en god smittevernvennlig måte.

Jeg vil understreke at for både privat og offentlig arrangement, må det være utnevnt en arrangør som har ansvaret for å ha oversikt over deltagere, og at alle (som ikke tilhører samme husstand) til enhver tid holder minst 1 meter avstand. Alle arrangement som samler personer fra ulike kommuner, bør utsettes. Er man i tvil; avlys eller utsett!

Siden smittesituasjonen i Trøndelag og Midt-Norge nå er meget uoversiktlig, vil jeg anbefale at vi fortsatt er forsiktige, og unngår å reise til kommune som har pågående smitteutbrudd. Flere kommuner kan nå bli nødt til å lage lokale forskrifter, ut fra smittesituasjonen.

Enn så lenge; hold dere utendørs, og pass på avstanden!

Med ønske om en god og smittefri pinse.

Powered by Labrador CMS