En stolt ordfører kunne dele ut årets Kleivapris til Sigrid Vetleseter Bøe.

Kleivaprisen til Sigrid!

Publisert

Vinneren av Kleivaprisen 2022 hadde ikke muligheten til å møte opp på årets Kleivakveld, siden hun i skrivende stund allerede har dratt til Stockholm for å begynne på prosjektet Tryllefløyten på Kungliga Operan. Ordfører Margrethe Svinvik fikk derfor æren av å tildele årets Kleivapris under hemmelighetshold på Kallastua onsdagen før Vårsøghelga.

– En kulturbærer med sterke lokale røtter og grener med internasjonal rekkevidde, gjenga Svinvik fra diplomteksten.

Kleivaprisen 2022 ble tildelt Sigrid Vetleseter Bøe.

Og det var en stolt prisvinner som sammen med mor og tante møtte lokalpressen, ordføreren og kommunens kulturelle representant i Laget Vårsøg, Lilli Husby, i kunstnerlokalet på Tellesbø.

– Jeg mangler nesten ord. Jeg har alltid vokst opp med at dette er en utrolig høythengende kulturpris. Jeg ser så opp til dem som har fått prisen før meg, så det er veldig rart å nå være én av dem, sa Bøe.

– Jeg blir utrolig rørt av å bli satt sånn pris på hjemmefra. Jeg er så glad for alle muligheten jeg har fått her hjemme, for uten erfaringene hjemmefra hadde jeg ikke kunnet fortsette med dette som yrke. Uten aktørene her hjemme som har trodd på meg siden jeg var ungdom, og som har gitt meg oppgaver å strekke meg etter, hadde jeg ikke kunne hatt dette som arbeid. Det er denne kommunens fortjeneste at jeg holder på med det jeg gjør, sa en rørt prisvinner.

Det var tirsdag kveld at Kleivastyret vedtok prisvinneren, og da de fikk snusen i at Sigrid var hjemme frem til torsdag ble alle steiner snudd for å rekke utdelingen før operastjernen satte kursen til Sverige.

Lilli Husby overrakte skinnfell og foreløpig uinnrammet diplom til en rørt prisvinner.

– Den er så fersk denne prisen at vi har ikke rukket å ramme den inn, lo Lilli Husby.

Sigrid er nettopp ferdig med suksessen Bør Børson jr, og selv om det dessverre ikke ble anledning denne gangen til å ta med seg forestillingen til hjemkommunen er Sigrid alltid glad for å kunne komme hjem igjen og bidra. Innimellom konserter og andre oppsetninger i Surnadal, sitter hun også som kunstnerisk leder for Stangvikfestivalen.

– Det artigste som finnes er å komme hjem og gjøre noe, sa årets Kleivaprisvinner.

Her er den begrunnelsen i sin helhet:

Kleivaprisen 2022 går til ein utøvar som har nådd langt innan eit kulturfelt med svært høge krav til prestasjon. Sambygdingane har følgt utviklinga hennar sidan ho var lita jente, og ho har stått på mange lokale scener både før og etter ho reiste ut i den store verda.

Prisvinnaren er høgt utdanna i faget sitt, og ho har fått fleire prisar og utmerkingar i Noreg og utlandet for talentet og arbeidet sitt. Ho har hatt sentrale roller i store oppsetningar på store scener i Europa, men dei sterke røtene i heimkommunen, og ikkje minst heimbygda Bøfjorden, gjer at vi ofte får sjå og høyre henne her på Nordmøre også.

Prisvinnaren har vore ein viktig bidragsytar til mange lokale prosjekt innan musikk og teater, med deltaking i alt frå Vårsøghelga, Lady Arbuthnott og stemningsfulle julekonsertar, til russerevyar. Dei siste åra har ho vore kunstnerisk leiar for Stangvikfestivalen og er ein av instruktørane for sommarakademiet som festivalen arrangerer saman med Operaen i Kristiansund, der unge songarar blir kursa i klassisk song.

Denne våren har ho gjort stor suksess i oppsetninga Bør Børson Jr., som har turnert i Trøndelag, og ho har kalenderen full av oppdrag i inn- og utland i tida framover.

Årets prisvinnar er ofte primadonna på scena, men denne veksande stjerna er heilt utan primadonnanykker, og viser stadig det sterke engasjementet sitt for kulturlivet i Surnadal.

Kleivaprisen 2022 går til operasongar og kulturberar Sigrid Vetleseter Bøe.

Powered by Labrador CMS