Fasteaksjonen 2021 i Rindal og Surnadal

Nå haster det med å forandre. For andre

På grunn av situasjonen rundt koronapandemien så blir det i år ingen «dør til dør» bøsseaksjon. I stedet har Rindal og alle sokna i Surnadal opprettet egne digitale bøsser som kan deles fra vår facebook-side: «Kirken i Rindal og Surnadal» fra 5.mars og t.o.m 23. mars. Innbyggere i Rindal og i alle sokna i Surnadal oppfordres til å dele og bruke disse digitale bøssene. Det er også mulig å gi bidrag til soknets innsamlingsaksjon gjennom å bruke Vipps, kontonummer og SMS.

Slik kan du støtte årets fasteaksjon:

  • Vipps til 242615
  • SMS med kodeord VANN til 2426 (dette trekker 250 kr fra avsender)
  • Betalingsfunksjon på fasteaksjonen.no
  • Kontonummer: 1594 22 87493
  • Digitale bøsse innsamlinger

Kirkens Nødhjelp

I 2020 havnet verden i en krise på grunn av Covid 19. Aldri før har rent vann vært så viktig. Da var det godt at Kirkens Nødhjelp hadde så ha mange års erfaring og kunnskap om arbeid med vann. På rekordtid kunne Kirkens Nødhjelp bygge håndvaskstasjoner, kjøre ut vannbiler og drive opplæring i hygiene for å forebygge Covid-19.

Dessverre står vi overfor mange utfordringer i 2021 også. Flere land møter nå sin andre bølge av pandemien. Vi har sett Malawi grave massegraver, sykehus fylles opp og land stenges ned.

Akkurat nå gjør menigheter over hele Norge seg klare til å gjøre en forskjell. Til å Forandre noe for andre. Det gjør vi gjennom å samle inn penger til Kirkens Nødhjelps fasteaksjon 21. – 23. mars.

Må stå sammen

Pandemien har satt fattige land mange år tilbake og i tillegg har de stått i mange kriser samtidig. For Covid-19 bryr seg ikke om at Nilen flommer over og tar med seg hus, eiendeler og åkre fulle av grønnsaker. Viruset bryr seg ikke om tørke, om du er på flukt fra uroligheter i Tigray eller har flyktet fra konflikter i Kongo. Det bryr seg ikke om at du ikke har vann, mat eller et sted å bo.

Kirkens Nødhjelps fasteaksjon handler i år om å gi rent vann til mennesker i nød. Vann forandrer liv. I et halvt århundre har norske menigheter strukket ut en hånd til mennesker i nød gjennom Fasteaksjonen.

Pandemien har virkelig vist oss verdien av samarbeid. Verdien av å stå sammen når krisen rammer. Både her hjemme og i landene Kirkens Nødhjelp jobber. For mens alt har vært stengt, har hjelpen, takket være Kirkens Nødhjelp og gode partnere på bakken, kommet fram.

Drakk vannet de vasket klær i

I årets aksjon møter vi Champo og familien hennes i landsbyen Kasalaulo i Zambia, der en vannpost har endret livene til innbyggerne. De hadde ikke vann, og drakk vannet de vasket klær i, nemlig den nærmeste elva. Mange var syke som følge av skittent vann.

For to år siden fikk de en vannstasjon og kan hente rent vann når de vil. Vannet har vært ekstra viktig i forebygging av pandemien. Rent vann forandrer liv – på mer enn én måte. Vi trenger rent vann å drikke, men vi trenger også rent vann for å holde oss rene og hindre spredning av sykdommer. Grundig håndvask med såpe og rent vann er faktisk en av de billigste måtene å redde liv på.

Ordet «dugnad» ble flittig brukt i året som nå er bak oss. Og vi håper dere alle også er med på dugnaden som starter nå – nemlig Fasteaksjonen 2021.

Fordi en global pandemi krever global solidaritet og handlekraft. Sammen kan vi forandre. For andre.

Rindal og Surnadal kirkekontor, v/ lokal KN aksjonsleder diakon G

Powered by Labrador CMS