Plukket ut i landsomfattende konkurranse:

Tina Sæterbø

Tina fikk tegning med i film

I vår fikk 7. klassingene ved Øye skule en tegneoppgave. For Tina Sæterbø resulterte det i "filmdebut"

Publisert Sist oppdatert

Da 13 å gamle Tina Sæterbø gikk i 7. klasse i vår fikk hun en tegneoppgave av kunst- og håndtverkslærer Anne Marie Rognskog. Oppgaven var å tegne et monster. Dette var midt i hjemmeskoletiden, og de som ville kunne sende tegningen på mail til læreren.

De som sendte inn ble med i en konkurranse der premien var å få bildet sitt i rulleteksten på den nye animasjonsfilmen Knutsen og Ludvigsen -Det store dyret. Elevene skulle tegne det store dyret som ville spise Knudsen og Lusviksen, slik de så det for seg. Rundt 30 tegninger ble plukket ut.

Tina gikk på tegning på kulturskolen da hun var yngre, med har ikke hatt spesiell interesse for det de senere årene. Men men en lekse er en lekse, og Tina tegnet et monster.

Beskjeden kunstner

– Jeg tenkte at jeg bare liksågodt kunne sende det til Anne Marie, men etterpå glemte jeg hele greia, smiler hun.

Anne Marie Rognskog forteller at dette var midt i nedstengningen, og elevene hadde hjemmeskole. Dermed hadde de ikke fått snakket noe om det på skolen, og hele konkurransen ble liggende litt i bakgrunnen.

Helt til kunst- og håndverkslæreren en dag fikk mail fra en av filmskaperne med det det gledesstrålende budskapet. På det tidspunktet var skolen åpen igjen. Rognskog fortalte det først til Tina, som syntes det var greit at de andre elevene også fikk vite det.

–Det var artig å vinne, smiler Tina.

–Det var kjempestas at hun vant, sier kunst- og håndverkslærer Anne Marie Rognskog. Elevene hadde jobbet bra, og jeg fikk inn mange bra tegninger. Rognskog la tegningene inn på klassens Facebookgruppe, og kunne etter hvert poste den glade nyheten der inne. Der fikk Tina mye skryt og mange gratulasjoner, forteller Rognskog.

–Det var på Facebooksida jeg først fikk vite det, ler mamma Gunn Elin Røen. Kunstneren selv hadde tatt seieren med så knusende ro at hun hadde glemt å si det hjemme.

Tinas vinnertegning

Tina er mest interessert i dans, og når vi møter henne er hun og en venninne opptatt med å lage tik-tok-video.

Skal henge på rommet

I dag går Tina i 8. klasse, og foreløpig har hun ikke latt seg inspirere til å ta opp den gamle interessen, hun vil helst danse. Det er imidlertid tegn som tyder på at talentet hører familien til. Søskenbarnet til Tina er nemlig Idun Røen, som i 2015 vant Drømmestipendet som tengeserieskaper, og senere Norsk kulturskoleråds Drømmetreffet.

Tegningen av Det store dyret er kommet i glass og ramme, og Tina skal henge den på rommet sitt.

Søndag kveld var familien på kino og så Knutsen og Ludvigsen -Det store dyret, som hadde premiere fredag. De gledet seg til å se Tinas eget monster i rulleteksten.

Powered by Labrador CMS