Pressemelding fra Kallastua:

Bilde fra Petersburg, Alaska

Kalla i Amerika

I 1949 reiste søstrene Kalla og Signe Skrøvseth til USA og California. De ble invitert hjem til en amerikansk embedsmann som satt fengslet i Kina under andre verdenskrig. Signe, Kalla sin søster, var misjonær i Kina under andre verdenskrig og, med risiko for eget liv, hjalp hun flere amerikanske embedsmenn som satt fengslet. Hun hjalp først og fremst til med ekstra men nødvendige matforsyninger.

Som takk for hjelpen så ble altså Signe invitert til USA etter krigen og de to søstrene dro altså over i 1949. Og den gang var dette en skikkelig amerika-reise som da startet med Stavangerfjord fra Norge til New York. For Kalla ble dette på mange måter begynnelsen på hennes internasjonale karriære.

Den 22. august avslutter vi årets Kallautstilling med å fortelle om hennes Amerika turer og ikke minst vår leiting etter Kalla kunst i tilknytning til 100-års jubileet i 2013. Vi reiste både til California, Oregon, New York og ikke minst Alaska. Under oppholdet i Alaska fikk Kalla også muligheter til å se og oppleve statens unike natur og ikke minst dyreliv. Derfor reiste Lars Skrøvseth og Nils Røv, begge Kalla nevøer, også til Alaska for å oppleve det hun opplevde over 60 år tidligere.

Den 22.08 kl 13:00 får du altså anledning til å være med på reisen, både i søken etter kunst og i kampen for tilværelsen i Alaskas villmark – hjertelig velkommen.

Bilde fra New York og Nanuet Church – 30.000 mosaikk biter
Svartbjørn, binne
Ørna er forsynt og forlater laksemåltidet
Denne laksen har gjort sitt og blir til måkemat
Powered by Labrador CMS