Glade bakstekjerringer etter endt økt i mjølete forklær og kledelige hauplagg!

Tynnlems’ til jul

Publisert

For at ikke julekvelden skal komme som julekvelden på kjerringa, er det smart å være ute i rett tid. Det er Rindal skimuseums venneforening et godt eksempel på. I helga har de bakt rundt 1000 tynnlemser til glede for alle dem som ikke baker sjøl, men som har holdt på den pussige skikken å pakke inn lutefisken i tynnlems’ på julekvelden.

De fikk låne skolekjøkkenet i helga, venneforeninga, som i flere år har hatt som tradisjon å bake tynnlemse for salg før jul. I år har de tatt opp forhåndsbestilling og endte opp med å ha rundt 1000 lemser på bestillingslista da fristen gikk ut. Fra fredag til og med søndag i to økter hver dag, har det vært fullt kjør med potetvasking, -koking, -rensking, -maling, deiglaging, kjevling, steiking og pakking.

Skolekjøkkenet fungerer supert til lefsebakedugnad. Her: Johanne Løset, Anita Bjørnvik Haugen, Ann Eiin Hess Brønstad, Marit N. Bolme, Ragnhild Stavne Bolme og Sidsel Bolme.

Ja, det blir ikke av seg sjøl, men når arbeidet er godt planlagt og organisert og alt fungerer går det unna! Rundt 30 damer har deltatt i arbeidet, den yngste 52 år, de eldste noen og åtti, noen én, noen har stått på flere økter.

De som har forhåndsbestilt lemser, kan hente dem på skimuseet under Jul i Rindal 26. november.

En god deig er en forutsetning for et godt resultat. Her er det Berit Bakken som knar deigen.
Dagny Karlstrøm og Inger Nerland er et godt team som konsentrerer seg om jobben.
Fin leiv klar til å legges på takka.
Godt samarbeid. Ann Elin Hess Brønstad og Marit N. Bolme.
Powered by Labrador CMS