Lomunda Grendahus

Et bord med barn og voksne rundt som lager julepynt
Fedre stiller gjerne som assistenter for ungene

Kald førjulsdag i Lomundalen

Juleverksted og julegrantenning for hele familien

Publisert

Lomunda grendahus arrangerte også i år Juleverksted i forbindelse med julegrantenningen i grenda. Det pleier å være godt oppmøte når det er arrangement for barn i grendahuset, denne dagen var ikke noe unntak. 

- Det var brukbart med folk, forteller styreleder May Ruth Halgunset.

Barn og foreldre i flott samspill ved bordene. Lager julepynt
Juleverksted 3.desember 2023 ved Lommunda Grendehus. Barn og foreldre i flott samspill ved bordene. Lager julepynt

Det var mye aktivitet rundt bordene og praten gikk lett når familier kom sammen for å lage julepynt. Det ble servert julegrøt med mandel og julegløgg. Den som fant mandelen i grøten fikk selvsagt marsipangris. Det ble også arrangert andre konkurranser for alle aldre.

Kaldt og klart vær i ved Lommundal Grendahus 3.desember 2023. Julegrana er tent og kaldlufta ligger som en sky rundt treet
Kaldt og klart vær i ved Lommundal Grendahus 3.desember 2023.
Blæst´n stilte som alltid opp

Gradstokken viste hele 23 kuldegrader utendørs denne dagen, noe som gjorde at gjestene trakk inn i varmen.  Sannsynligvis ble Blæst'n glad for denne avgjørelsen, da det er krevende å spille blåseinstrument når gradstokken kryper under 20 blå.  Det var gange rundt juletreet hvor alle deltok med sang og glede. 

- Det så ut som alle koste seg, forteller Halgunset.

Julenissen i Lomundal kommer hvert år ned fra fjellet for å være med på julegrantenningen. Det er ikke helt avklart hvilke fjell han tilhører, men det ryktes av fjorårets nisse kom fra Storfjellet, mens årets nisse var fra Torhøtta. Vi har forståelse for ta selveste julenissen ikke har tid til å overvære alle julegrantenninger denne dagen og må be sine lokale slektninger om hjelp. 

Alle oppmøtte går rundt juletreet og nissen gjør seg klar til å levere ut pakker til barna
Alle oppmøtte går rundt juletreet og nissen gjør seg klar til å levere ut pakker til barna
Powered by Labrador CMS