Fabelaktig julekonsert – igjen!

Bare en måned etter at storsuksessen Viva La Vida- Det beste av Coldplay gikk for fulle hus i Storstuå, er SKUV (Surnadal konseptutvikling) tilbake på scenen i Surnadal kulturhus med nytt show.

Publisert Sist oppdatert

For fjerde gang står «Merry Fu**ing Christmas» på programmet i Storstuå. Konserten skiller seg ut fra de tradisjonelle julekonsertene - her får du verken «Deilig er jorden» eller «Nordnorsk julesalme».

Karstein Mauset er som alltid solid

Årets utgave av «Merry Fu**ing Christmas» består i stor grad av låter som er mindre kjent enn de vi har hørt de foregående tre konsertene - uten at det er negativt. Denne gangen får du høre låter fra Brad Paisley, Sia, Ingebjørg Bratland, Alan Hull, John David, Lynyrd Skynyrd, Daniel Kvammen, Atle Pettersen og Linnea Dale – for å nevne noen. Artistene og bandet presenterer låtene på en slik måte at de fester seg på hjernen, og lagrer seg som nye favoritter.

Briljerer med sin stemmeprakt

Det svært solide ensemblet består av solistene Pernille Torvik Kvande, Lisa Botterli Flostrand, Torstein Snekvik, Karstein Mauset og Gunn Astrid Hove. Bandet består av Ronny Kjøsen og Rolf Paulsen på tangenter, Olav Nergård Tørset på slagverk, Torbjørn Kvande på bass og Ola Langli på gitar. En perfekt sammensetning av stemmer og personligheter gir oss nok en gang en fabelaktig konsertopplevelse.

Det er en stund siden vi har sett og hørt Botterli Flostrand, Hove og Torvik Kvande på scenen. Det var et gledelig gjensyn, og vi håper på å høre mer fra disse unge damene i tiden fremover.

Karstein Mauset og Torstein Snekvik er ensbetydende med kvalitet. Mauset flotte stemme kommer særlig til sin rett under Daniel Kvammens låt «23. Desember». Han har i tillegg en helt spesiell formidlingsevne. Vi tror på det han synger.

Har vi hørt Torstein Snekvik bedre enn under fremføringen av Alan Hulls «Winter Song»? Neppe. Her leverer Snekvik til terningkast seks, og låten fremstår som konsertens høydepunkt.

Tradisjonen tro ble konserten avsluttet med «Fairytale of New York» av bandet The Pogues. Merry Fu**ing Christmas har i seg selv blitt en herlig juletradisjon, som vi håper fortsetter år etter år.

Torstein Snekvik leverte til terningkast seks

Humoristiske skråblikk og danseglede

Som tidligere år deltok KIN Dansekompani med innslag underveis i konserten. Med både god og presis dans, og ikke minst med brede smil og smittende danseglede, bidrar jentene til å løfte konserten ytterligere ett hakk.

Publikum kan også glede seg over at humortrioen Gøran Bolme, Nils Inge Aasgård og Kristian Nerland gjør comeback i Merry Fu**ing Christmas. Med tema som revidering av bygdebøker, synspunkter rundt kavlveg og generelt spennende planer for bygda, vil de garantert sørge for at latterbrøl i Storstuå. Her er det bare å glede seg!

Gøran Bolme, Nils Inge Aasgård og Kristian Nerland i fri dressur

Vi vil også trekke frem den gode lyden og lyssettingen under konserten. DreamFarm, med Frank Spoon Botten i spissen, og Rune Dalager (musikalsk ansvarlig) sørger for at konsertopplevelsen blir meget god. Det skal også nevnes at 19 år gamle Benjamin Paulsen er med som lysansvarlig for aller første gang - under kyndig veiledning av Spoon Botten.

Koronarestriksjonene medfører at Storstuå ikke kan fylles helt opp av publikum under konsertene fredag og lørdag. SKUV har i samarbeid med kommuneoverlegen fått gjennomføre konserten med å dele publikum inn i kohorter, sitte på annenhver sete, håndsprit og munnbind. Billettsalget er derfor stanset.

BILDESERIE:

Lisa Botterli Flostrand
Torstein Snekvik
Ronny Kjøsen
Olav Nergård Tørset og Rolf Paulsen
Rolf Paulsen
Torstein Snekvik og Pernille Torvik Kvande
Pernille Torvik Kvande
Pernille Torvik Kvande
Lisa Botterli Flostrand
Lisa Botterli Flostrand
Ronny Kjøsen
Karstein Mauset
Karstein Mauset
Gøran Bolme, Nils Inge Aasgård og Kristian Nerland
Gunn Astrid Hove
Gunn Astrid Hove
Gunn Astrid Hove
KIN Dansekompani
Torstein Snekvik, Karstein Mauset, Lisa Botterli Flostrand og Pernille Torvik Kvande
Powered by Labrador CMS