Ut i skog og mark

Hytteeier Morten Muus Falck jobber for å få åpnet kanalen mellom Rørvatnet og Litjvatnet i Rørdalen.

Drømmen om kanalen

Publisert

Ut i skog og mark

Med drømmen om Kanalen, et spennende miljøprosjekt på Rindalsskogen i Rindal kommune

Arkitekten bak dette er Morten Muus Falck (65) fra Trondheim. Han har hytta si på Rørvatnet, og har vokst opp med kanalen som gikk fra Rørvatnet og til Litjvatnet. Nå er kanalen gjengrodd av siv, myr og vegetasjon.

Drømmen til Morten er å kunne bruke robåt mellom Rørvatnet og Litjvatnet igjen, og la fuglelivet og atmosfæren i kanalen komme tilbake slik den var for mange år tilbake. I dag er det nok få som kjenner til denne kanalen. Morten Muus Falck har i flere år jobbet med ideen om å få åpnet kanalen igjen, og ikke minst Vaulen som er midt imellom de to vatna.

Høsten 2021 ble det gjennomført befaring av kanalen sammen med grunneier Arild Haugen og firmaet Vassklippar'n v/ Reidar Lindahl. Konklusjonen etter befaringa ble at dette prosjektet er gjennomførbart, så nå håper både grunneiere, hyttefolk, og ikke minst Morten Muus Falck, at en skal klare å skaffe midler til finansiering.

Film: John J. Storholt

Det er Rørvatnet Vel som står for prosjektet. De har begynt å planlegge finansieringen, og de håper at kommunen og fylket kan bidra med midler for å få dette prosjektet i gang.

Her er kanalen markert med rødt.
Norgeskart viser at kanalen har en lengde på ca 700 m.
Norgeskart.
Powered by Labrador CMS