ANNONSE:

Sommerutstilling med Gazelle på Dalalåven

Tradisjonen tro blir det sommerutstilling på Dalalåven Atelier i Kulturvøkku i år også. Denne gangen er det kunstneren Gazelle som er invitert til å stillle ut sammen med Inga Dalsegg.

Utstillingsåpning blir lørdag 26. juni kl 13, og utstillingen er åpen til og med 4. juli. Facebookarrangementet finner du her.

Inga forteller:

Gazelle er bosatt på Ringerike og er utdannet ved Einar Granum Kunstfagskole i Oslo og det Kongelige Kunstakademiet i Den Haag, Nederland. Gazelle sine følelsessterke, kreative og vakre bilder bare traff meg med et smell! De rørte meg, beveget meg, snakket til meg – så jeg er utrolig glad for at hun sa ja til å komme hit til Dalalåven Atelier! Gazelle kommer selv hit og blir til stede den første åpningshelga. Det viser seg også at vi har mye felles – så vi gleder oss begge til å treffes – og til å se samspillet mellom kunsten vår! Gjeldende koronaregler blir naturligvis fulgt, med et begrenset antall innendørs om gangen. Vi satser på finvær og legger selve åpningen ute på låvebrua i år som i fjor, slik at flest mulig får med seg den!

Jeg gleder meg virkelig til å skape en felles utstilling med vår kunst, og ikke minst til å la alle her i distriktet få se den fantastiske kunsten hun skaper!

Etter studiene ved kunstakademiet i Nederland ble Gazelle slått ut av sykdom i en periode. Denne situasjonen førte til at hun pakket sammen og flyttet fra Bærum til et roligere liv på landet - i ei lita bygd i Ringerike. Omringet av fantastisk norsk natur i form av skog, fjell og fjord klarte hun sakte, men sikkert å bygge seg selv opp igjen fra bunnen av. Forholdet hun utviklet til naturen i denne prosessen viste seg å bli en avgjørende faktor for hvordan kunsten hennes utviklet seg. Naturen har nå ofte en viktig rolle i hennes atmosfæriske bilder.

Gazelle har spesialisert seg på iscenesatte fotografiske komposisjoner. Bildene hennes er drømmende scener som gjerne får oss til å både tenke, fundere, føle og dagdrømme.

Komposisjonene hennes kan ofte virke lunefulle, det er som om de inviterer publikum til å bevege seg inn i et univers fullt av spekulasjoner. Et univers der hun lar betrakteren utforske spekteret av sine følelser avhengig av samtidens behov for forførelse, poesi og det groteske.

Gjennom nøye planlagt bruk av bilder og symboler skaper hun scenario gjennomsyret av surrealistisk realisme hvor hun utforsker hjemsøkte riker fra det menneskelige sinn.

Det er en omfattende prosess å lage disse bildene. Gazelle bruker mye tid på selve planleggingen av hvert motiv, for så å lete etter det riktige stedet å fotografere. Hun bruker mange timer i skog og mark hvor hun konstant er på utkikk etter det perfekte stedet for sin neste komposisjon. Det ligger mye arbeid med å skape hver scene. Gazelle lager kulisser og kostymer, hun går til innkjøp av nødvendige materialer og gjenstander, alt dette før hun i det hele tatt kan ha en fotoseanse med modellen. Alle de nødvendige elementene blir så fotografert hver for seg, aller helst på selve lokasjonen.

Denne prosessen avsluttes med omfattende bildebehandling av fotografiene på pc-en der hun kan sitte i dagevis eller ukevis for å få det ønskede resultatet. Når hun setter i gang med den digitale redigeringen er fokuset hva verket selv ønsker å fortelle. Gazelle sine bilder er satt sammen av hundrevis av lag med nøye kalkulerte justeringer. Dette bidrar sterkt til den maleriske og stemningsfulle effekten hun klarer å skape i sine bilder.

Gå ikke glipp av muligheten til å selv oppleve hennes drømmepregede og symbolmettende kunstverk på årets Sommerutstilling på Dalalåven Atelier under Kulturvøkku 2021. I tillegg finner du naturligvis også mine sine maleri, tegninger og kunstprodukter her også denne uka!

Kunstens fire veier.
Powered by Labrador CMS