Rindal pensjonistlag:

Flere personer rundt et bord ved en lavvo av tre. Reinskinn på benkene og furukvister til pynt over bordet.
Pensjonistene koser seg i finværet.

Pensjonister på trolltur

Publisert Sist oppdatert

Nylig var det åpning av Rindals nye turistattraksjon, «Home of the Trolls», med flere hundre besøkende i alle aldre. Noen dager etterpå inviterte Rindal pensjonistlag sine medlemmer og andre pensjonister til å besøke det flotte anlegget ved Langvatnet. Dette var tydeligvis et populært tiltak da vel 40 personer med høg gjennomsnittsalder deltok. Det var tilrettelagt med skyss på 6-hjuling det siste stykket for dem som var dårlig til beins. Trollheimstunet ligger idyllisk til ved Langvatnet, og når værgudene vartet opp med sydentemperaturer, kunne ikke forholdene vært bedre.

Mennesker går på en tursti mot ett bygg i skogen
Velkommen til Home of the Trolls

Det var Gøran Bolme og Åse Børset som starta firmaet iTrollheimen AS for noen år siden og hadde ideen til alt dette. De starta også med «trollforsking». For at det fins troll er de sikre på, selvfølgelig må det finnes troll i Trollheimen, folk har bare ikke sett dem. Etter hvert har de funnet «sikre» spor etter slike, både en trollvott og en trollgaffel, og også møtt troll, til nå i alt seks eksemplarer av arten. Trolla er faktisk Trollheimens naturforvaltere. Alle trolla har navn og har sterke og helt forskjellig personlighet og det har blitt laget modeller av dem alle, for til vanlig er jo troll usynlige. I alle korp-reir finnes det i tillegg til egg en stein, en korp-stein som har magiske egenskaper. Den som får en slik stein blir usynlig og en slik får alle trollunger utdelt når de når en viss alder. Og før de får korpsteinen blir de holdt inne i dagslys. Dette er ifølge Bolme grunnen til at så få mennesker har sett troll. Men modellene av trolla får alle besøkende se og høre historier om.

Men først av alt blir alle som kommer til iTrollheimen møtt av et nytt og forbedret anlegg med lavvoer, oppholdsrom, godkjent kjøkken og fine toalettrom, innbydende uteområder med leikeplass og leikeapparater, spennende overnattingsplasser, kano- og sykkelutleie. Her serveres vill-bakels med fisk eller kjøtt og spesialbrygga øl og kaffe fra svartkjel.

I tillegg til Gøran Bolme og Åse Børset har også Anne Norli og Anne Forsberg Røen blitt tilsatt for å forbedre anlegget og forberede sommeren, Anne Norli som nyansatt daglig leder og Anne Forsberg Røen som designer/snekker og alt-mulig-dame som har vært ansvarlig både for møbler, dekorasjoner og klopplagte stier.

Gøran Bolme holdt et overbevisende og humørfylt foredrag om de ulike trolla som holder til i Trollheimen.

En mann holder fram en stor gaffel på størrelse med seg selv
Trollgaffelen som Åse og Gøran nærmest snubla i i ei myr.
En mann som holder opp en stor trollfigur.
Kongen i Trollheimen er Foll. Han er klok og har det siste ordet i alle saker. Hans ord er lov.
En mann holder fram 2 troll figurer
Boll og Bøllu er prikk ulike tvillinger. De er eksperter på bæsj. De kan alle skitsorter og har ei stor skitsamling heime. Ellers er de eksperter på å gjøre farkestreker. Når det er ras i fjellet er det Bøllu som morer seg med å skubbe og kaster steiner. De bor i Trollhøtta.
En mann som holder opp en trollfigur.
Minill er dronninga av Trollheimen, kona til Foll og mor til Boll og Bøllu.
En klopplagt sti i skogen.
Klopplagt sti. Anne Forsberg Røen har her lagt ned og skrudd fast 1340 fjøler.
En mann og ei dame sitter på en benk med ryggen til. De har ustikt mot et vann, skog og fjell.
Idyllisk på benken med utsikt over Langvatnet

Ungene som er på besøk får låne trolldetektorer og følger oppmerkede stier. Detektoren piper når det er troll i området, og plutselig kan det dukke opp troll på skjermen. Og trolla gir ungene oppgaver de må løyse.

En kvinne holder i en sort detektor med skjerm
Her er det Helene Marie Nergård som prøver detektoren.

Her er også fint tirettelagt for barn med leiker og leikeapparater i naturmaterialer.

En trapp bygget med trestokker går opp mot et platå med furukvister som tak
Hva med å overnatte i et skjorareir?
Et trebygg formet som en trekant som man kan sove i står i skogen med utsikt over vannet
... eller en gapahuk ved Langvatnet?
4 eldre kvinner nyter solen
De eldste fikk skyss det siste stykket: Olaug Elshaug, Gerd Helgetun, Lina Nergård Løset og Marit Romundstad.
En eldre dame sitter bak et kjøretøy og snakker med en annen kvinne
Den desidert eldste som har vært på Trollheimstunet, Jenny Elshaug fyller 100 år først i juli. Her sammen med Åse Børset.
Powered by Labrador CMS