To damer med blomster og en utmerkelse.
Åse Børset og Anne Norli i iTrollheimen mottok prisen.

iTrollheimen - "Home of the Trolls" fikk prisen "Trøndersk opplevelsesnyhet 2023"

Torsdag og fredag denne uka arrangeres Trøndersk opplevelseskonferanse i Stjørdal. I år ble det delt ut to opplevelsespriser. Trøndersk opplevelsespris gikk til Øyna Kulturlandskapshotell på Inderøya, mens prisen Trøndersk opplevelsesnyhet gikk til iTrollheimen og "Home of the Trolls" i Rindal.

Publisert Sist oppdatert

For åttende gang hedrer Trøndelag en fremragende reiselivsbedrift med Trøndersk opplevelsespris. Den prestisjetunge prisen går til bedrifter som skiller seg ut med eksepsjonell gjestfrihet, unike opplevelser, og som lever opp til prinsippene for bærekraftig reiseliv. Årets vinner, Øyna Kulturlandskapshotell, er en strålende representant for Trøndelags opplevelsesnæring, skriver  Trøndersk reiseliv/Explore Trøndelag i sin pressemelding.

I juryens begrunnelse heter det blant annet at Øyna Kulturlandskapshotell gjennom mange år har utmerket seg med sitt engasjement, vedvarende innsats og gjennomføringsevne. Deres unike opplevelser gir gjester en dyp forståelse for Trøndelags kultur, natur, matkultur og den genuine trønderopplevelsen.

En ekstra pris i år - vinneren er iTrollheimen

I år har juryen fått tilsendt 33 forslag til prisen. Det viser at trøndersk opplevelsesnæring har stått på, tross pandemien, og utviklet nye ideer og opplevelser. Dette engasjementet ønsker juryen å gi ekstra oppmerksomhet, og deler derfor ut en ekstra pris i år: Trøndersk opplevelsesnyhet 2023.

iTrollheimen – «Home of the Trolls» hedres med prisen «Trøndersk opplevelsesnyhet 2023». Dette innovative opplevelsesproduktet kombinerer teknologi, naturglede, storytelling og aktivitet på en enestående måte, og inviterer besøkende til å utforske Trøndelags kultur og natur på en unik måte, heter det i begrunnelsen.

Verdens eneste forskningsstasjon for troll

– Trøndelag har ikke bare verdens beste ost, men også verdens eneste forskningsstasjon for troll! Trollene er spesielt populære hos utenlandske kunder, samt at etterspørselen etter naturbaserte opplevelser vokser. Jeg synes det er kult å bruke ny teknologi for å lære om naturen gjennom disse artige skapningene, forteller en veldig fornøyd reiselivssjef, Petra Sestak-Flagestad.

Benk med blant annet lampe, glass og kanne
Trollforskningsstasjonen.
Ei dame og en mann med mange trollfigurer mellom seg.
Det er Åse Børset og Gøran Bolme som står bak "Home of the Trolls".

Juryen har bestått av Kristine Rise, Nasjonalparken Næringshage, Hilde Lyng, SJ Norge, Aud Herborg Kvalvik, Innovasjon Norge og Petra Sestak-Flagestad, Trøndelag Reiseliv.

Powered by Labrador CMS