Det var fullt på tunet under sesongåpningen av Rindal Skimuseum søndag

Skimuseet er offisielt klart til sommeren

Rindal Skimuseum feirer 10 årsjubileum

Publisert Sist oppdatert

Søndag ble årets sesong på Rindal Skimuseum åpnet, tradisjonen tro,  med toner fra musikkorpset Blæst´n og servering av "hyllkak". 

Musikkorpset Blæst´n stod for underholdningen
Venneforeningen stod for servering av "hyllkak"

Været var skiftende på søndag, men akkurat under åpningen var det sol og fint vær. Både barn og eldre var samlet til sesongåpningen, og det var ikke mange ledige stoler igjen på museumstunet. 

Bodil Børset, avdelingsleder ved Rindal skimuseum, kan fortelle at de allerede har hatt flere turister på besøk før museet var åpnet, og at de forventer en travel sesong.

I år har de lagt ned mye innsats for å virkelig gjøre klart til sesongen. Venneforeningen får mye skryt av Bodil Børset over innsatsen de har lagt ned.

Barna i fokus

På skimuseet har de en klar satsning mot barn og unge, og hvor det blir barnas sommermuseum hver torsdag hele skoleferien med ulike aktiviteter, blant annet med bretting av skitupper under "Kulturvøkku".

De har og satt i stand en "hemmelig utstilling" av gamle leker på et loft, hvor kun barn får tilgang. Som om ikke det er nok med Barnas sommermuseum og "hemmelig utstilling" har de også stelt i stand et eget stabbur til barna, «litj-buret», som de fikk være med og åpne på søndag.

Barna er på vei for å åpne et eget hus
Barnas eget stabburpå museet

Magne Myrmo utstillingen

Av utstillinger er det i år fokus på Magne Myrmo, i anledning 50-årsjubileet for da Myrmo ble verdens siste verdensmester på treski i VM i Falun i 1974, og Myrmo-samlingen som museet har fått i gave fra familien. Utstillingen viser deler av samlingen med premier, ski og gjenstander samt et stort arkiv med dokumenter og foto, og har fokus på Myrmos skikarriere, og rolle som skiløper og i utviklingen av ski i Rindal og i Norge.

VM 2025

Neste år er det ski-VM i Trondheim, og Rindal skimuseum planlegger mye aktivitet i samarbeid med VM-organisasjonen. Steinar Haugen er prosjektleder for kultur i SKI VM 2025. Han foretok den offisielle åpningen av Magne Myrmo utstillingen, og overbragte hilsninger fra Kulturavdelingen.

Ski VM 2025

Steinar Haugen er involvert i planlegging av VM-festen som skal arrangeres i Trondheim i 2025, og er opptatt av at det skal skapes aktivitet og vinterfest også i de andre kommunene i Trøndelag, både før og under Ski VM 2025. VM er knappe ni måneder unna, og det er mye som skal på plass. Han håper at Rindal kommune og Rindal skimuseum blir med og markerer VM slik at alle kan få glede av arrangementet. Steinar Haugen og Bodil Børset forteller at de har hatt møter i forkant av åpninga og har lagt noen spennende planer.

Det var en vellykket sesongåpning, og det gledes til sommersesongen.

Powered by Labrador CMS