Fra bokomslaget: Oddvar Brå, Harald Grønningen og Magne Myrmo med Landsem-ski.

Trønderske skiveteraner samles til boklansering i Rindal

Tirsdag 28. september inviterer Trøndersk skilaug alle interesserte til høstmøte og boklansering i Torshall i Rindal. Mange kjente navn står på gjestelista denne kvelden, blant annet de tidligere landslagsløperne Oddvar Brå, Berit Aunli og Marit Mymæl. I tillegg kommer flere representanter fra Ski-VM i Trondheim 2025.

Publisert Sist oppdatert

Styreleder i Trøndersk skilaug Ola T. Heggem forteller at skilaugets høstmøte er en årlig foreteelse, som bruker å være bra besøkt. I år har de slått på stortromma og arrangerer høstmøtet som et åpnet møte, med lansering av boka om Landsem skifabrikk og med mange store navn fra trøndersk skisport og norsk skihistorie på gjestelista.

Det er skilauget som står bak utgivelsen av boka "Landsem skifabrikk - et eventyr fra Rindal", og lanseringa av boka skjer selvsagt i Rindal.

Møtet starter med at forfatteren Terje By skal si litt om boka. Så skal Thor Gotaas snakke om om Landsem ski i perspektiv av helheten i norsk skiproduksjon. Thor Gotaas er forfatter og folkeminnegransker. Han har skrevet flere bøker om skihistorie, blant annet "Skimakerne : Historien om norske ski".

Otto Ulseth skal fra scenen ta en prat med Oddvar Brå, Berit Aunli, Marit Mymæl og Johan Landsem.

I pausen blir det servering, og mulighet til å kjøpe boka. Det kan også bli mulighet til å få boka signert både av den ene og den andre, antyder Ola T. Heggem.

Etter pausen har skilauget enda en godbit på lur. Styreleder i Ski-VM Trondheim 2025 AS, Bård Benum, kommer, sammen med daglig leder Berit Svendsen og Kristin Mürer Stemland, som også nylig ble ansatt i VM-organisasjonen.

Dette blir nok det første møtet med idretten for de nyansatte i VM-organisasjonen, tror Ola T. Heggem. Han synes at det passer godt at de starter med å møte skiveteranene. Han synes også at det er fint at de starter i Rindal, i lys av ambisjonen om at alle "fra Rindal til Bindal" skal føle eierskap til VM-prosjektet.

Høstmøte - Åpent møte

Trøndersk Skilaug inviterer til sitt Høstmøte 28. september kl. 18.00-21.00 i Torshall i Rindal.

Program for dagen:

- Åpning og kort informasjon om laugets aktiviteter fremover
- Lansering av boka om Landsem Skifabrikk v/ Terje Agnar Bye (forfatter)
- Thor Gotaas kommer og gir sine betraktninger
- Marit Myrmæl, Berit Aunli, Oddvar Brå og Johan Landsem kommer og vil i samtale med Otto Ulseth fortelle om sine erfaringer med Landsem ski.

Pause med bevertning og salg av Landsem boka

- VM 2025: Styreleder Bård Benum, VM sjef Berit Svendsen og ansvarlig for forretningsutvikling Kristin Mürer Stemland presenterer VM prosjektet og informerer om status og planer frem mot VM 2025

Trøndersk skilaug er en medlemsorganisasjon som består av tidligere landslagsløpere og ledere som har jobba på kretsnivå.

Powered by Labrador CMS