Avdelingsleder Bodil Børset åpner Skimuseet for sommeren
Avdelingsleder for Rindal Skimuseum, Bodil Børset, ønsker velkommen til sommeråpning

Sesongåpning Rindal Skimuseum

Imponerende mange tok turen til sesongåpningen for Rindal Skimuseum på søndag.

Publisert Sist oppdatert

Til tross for oppimot 30 varmegrader i skyggen, og med badeliv på Tjønna som en sterk konkurrent, tok besøkende i alle aldre turen innom Rindal Skimuseum på søndag for å få med seg sommerkonsert og mannekengoppvisning.

Sommerkonsert med Blæst´n

Tradisjonen tro var det Blæst´n som blåste i gang sesongen med variert musikk på tunet. På repertoaret hadde de blant annet Arosa marsj, Trivelige Trøndelag, Vi har ei tulle og Kveld i Trollheimen.

Sommerkonsert med Blæst´n
Tradisjonen tro innledet Blæst`n sommeråpningen

Sommerens program

Etter konserten orienterte Avdelingsleder for Rindal Skimuseum, Bodil Børset, om sommerens program på skimuseet. Museumskafeen er oppgradert med ny sommermeny og det er jobbet iherdig med forberedelse til sommerens utstillinger. I år er det tre sommerutstillinger. Sigurd Røen sin premieutstilling, som vises på andre året, en VM-genserutstilling og Jon Elshaug sin premieutstilling.

Mannekengoppvisning

Under Corona-pandemien strikket Rindal Skimuseum sin venneforening alle OL- genserne. Men siden OL-genserutstillingen var under pandemien, og ikke alle fikk anledning til å få den med seg, fikk vi som første post på programmet en mannekengoppvisning med både OL- og VM-gensere. 17 gensere fra hvert arrangement – 34 mannekenger med tykke ullgensere i sommervarmen.
Blæst´n satte alle i riktig stemning med å spille Holmenkollmarsjen. Hver genser ble presentert sammen med historikk og norske prestasjoner under de enkelte arrangement.

Mannekengoppvisning VM- og OL gensere
Tore Landsem viser VM genseren fra Sierra Nevada 1996.
Mannekengoppvisning OL- og VM gensere
Johan Landsem viser OL genseren fra Cortina i 1956
Mannekengoppvisning OL-og VM gensere
Ordfører Mildrid Kattem Aune viser OL genseren fra Innsbruck i 1976
Mannekenger OL- og VM gensere
Alle mannekengene - og genserene - samlet på låvetrappa

Dagens overraskelse

Ordfører Mildrid Kattem Aune avduket deretter dagens overraskelse. Et laftebyggesett for barn gitt i gave av Rindal Skimuseum sin venneforening.
Blæst´n spilte NM-fanfaren fra 1979 under avdukingen.

Avduking av gave
Ordfører Mildrid Kattem Aune avduker gaven fra Venneforeningen sammen med Berit Kvam.
Lafting sammen med baran
Ordfører Mildrid Kattem Aune og Bodil Børset lafter sammen med barna

Satsning på Barn og unge

Sommerprogrammet på Skimuseet er en tydelig satsning mot barn og unge, sier avdelingsleder for Rindal Skimuseum, Bodil Børset. Vi har derfor Barnas Museum hver tirsdag i sommerferien, og lørdag 1. juli har vi Minifestival med to konserter. Da kommer Rasmus og Verdens Beste Band og Birkeland. Det blir også såpebobler, lek og aktiviteter for barn på tunet hele dagen.

Selv om har sesongåpning nå i dag, så anser vi Skolemartnad tidligere i juni i samarbeid med Rindal Skole som oppstarten av årets museums-sesong. Den viser hvor god forankring museet har i lokalsamfunnet og i skolen. Museet er tilgjengelig for alle og er i hjertet av Rindal Sentrum, avslutter Bodil.

Ansatte Skimuseet
Gjengen på Skimuseet:
Foran fra venstre, Berit Kvam, Grete Syrstad, Bodil Børset og Marte Flaten.
Bak fra venstre: Ask Fuglsøy, Una Kleive og Ivan Lorgen. Uma Børset Bekken var ikke tilstede, men vil også jobbe ved Skimuseet i sommer.
Powered by Labrador CMS